ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κομματικές νεολαίες
Οι κομματικές νεολαίες λειτουργούν ως φυτώρια στελεχών, ενώ προσφέρουν επίσης μια θαυμάσια ευκαιρία στα μέλη τους να πολιτικοποιηθούν, αλλά ακόμα και να κοινωνικοποιηθούν περισσότερο. Οι νέοι έχοντας να αντιμετωπίσουν σήμερα μία γενικευμένη απομυθοποίηση αξιών μπορούν και μέσα από την πολιτική ενασχόληση να αναζητήσουν, την αναγκαία στη ζωή, ευρύτερη μόρφωση.
Παρότι λοιπόν βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά με όσους υπερασπίζονται με θέρμη τη λειτουργία τους, ανήκουμε ταυτόχρονα στην κατηγορία όσων θα συμβούλευαν μετ’ επιτάσεως τα μέλη τους, ιδιαίτερα τα υψηλόβαθμα στελέχη, να μην επιτρέψουν την πολιτική να αποδυναμώσει τηνπροσπάθεια για μόρφωση και επαγγελματική αποκατάσταση και σταδιοδρομία.
Πιστεύουμε αντίθετα, ότι ακόμα και όσοι ή όσες έχουν στο μυαλό τους την επιθυμία να ασχοληθούν ενεργότερα με την πολιτική, οφείλουν, ακόμη και αν έχουν δια παντός λυμένο το βιοποριστικό τους πρόβλημα, να προσπαθήσουν πρώτιστα ώστε η προσωπική τους ζωή να μην συνδυάζεται απόλυτα με την πολιτική επιτυχία. Αλλά και όσοι ακόμη από αυτούς διαθέτουν πόρους και μέσα, καλό είναι να γνωρίζουν ότι η επαγγελματική ενασχόληση δίνει πάντα πολλές δυνατότητες για ουσιαστική και όχι επιφανειακή προσέγγιση των κοινωνικών προβλημάτων.
Εν πάση όμως περιπτώσει και ανεξάρτητα από το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό τους επίπεδο, όλοι πρέπει να αντιμετωπίζουν με σθεναρό τρόπο ορισμένα αρνητικά φαινόμενα που ενδημούν μέσα στις κομματικές νεολαίες και τις αναδεικνύουν κάποιες φορές ως τους πλέον πιστούς εκπροσώπους της παλαιοκομματικής λογικής και λειτουργίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί και η συχνή μετατροπή των στελεχών σε βραχίονες της εσωκομματικής εξουσίας διαφόρων παραγόντων και η απώλεια της ανεξαρτησίας και της ανατρεπτικής λογικής, που πρέπει να διέπει τους νέους ανθρώπους.
Φυσικά, από μια τέτοια κατάσταση δεν ξεφεύγουν και οι φοιτητικές νεολαίες με τη σκληροπυρηνική παραταξιακή λογική τους, αντίδοτο στην οποία θα αποτελούσαν τα ενιαία ψηφοδέλτια ώστε η ψήφος να δίνεται στον «καλύτερο».
Θεωρούμε επίσης ότι ο φοιτητικός χώρος μπορεί να αποτελέσει ένα θαυμάσιο κύτταρο πολιτιστικής δημιουργίας, ενώ ο αρθρωμένος εκεί πολιτικός λόγος πρέπει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες και όχι στις ξεπερασμένες πλέον αντιπαραθέσεις τις παραπέμπουσες στη συγκεντρωτική κοινωνία της βιομηχανικής επανάστασης.