Ποιος είμαι

Home / Ποιος είμαι

Ποιος είμαι

Γ
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1959. Γονείς μου ήταν ο έμπορος, Γιώργος Σιμόπουλος, και η Δέσποινα Σιμοπούλου. Μεγάλωσα στην περιοχή της παλιάς λαχαναγοράς και της πλατείας Διοικητηρίου.

Μετά τα μαθητικά μου χρόνια – στο 58ο δημοτικό σχολείο και το 4ο γυμνάσιο αρένων – φοίτησα στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Από το 1985 ασκώ το επάγγελμα του μηχανικού. Είμαι συνιδρυτής τεχνικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή κυρίως ιδιωτικών έργων στην Ελλάδα και τις βαλκανικές χώρες.

Είμαι, μεταξύ άλλων, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Ιωνικής Εστίας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσα αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Υπήρξα επί μια δεκαετία ποδοσφαιριστής του Α.Μ.Π.Ν.Σ. «Τρίτων Βόλβης» και θήτευσα ως αντιπρόεδρος των αθλητικών συλλόγων «ΠΑΟΔ» και «Μακεδονικός».

Διετέλεσα, επίσης, αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013 διετέλεσα γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 ήμουν γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του ανασυσταθέντος Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Έχω συγγράψει ένα βιβλίο με τίτλο «ΠΟΛΙΤΙKEY».

Είμαι παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Ρουμπίνη Παπανικοπούλου, με την οποία έχουμε έναν γιο, τον Γιώργο, με μεταπτυχιακές σπουδές σε International Business.