Ποιος είμαι

Home / Ποιος είμαι

Ποιος είμαι

Γ
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1959 και είμαι μικρασιατικής καταγωγής. Γονείς μου ήταν ο έμπορος στη  λαχαναγορά, Γιώργος Σιμόπουλος, από τα Πορρόια Σερρών και τον Μικρόκαμπο Κιλκίς και η Δέσποινα Σιμοπούλου από την Μικρή Βόλβη. Μεγάλωσα στην περιοχή της παλιάς λαχαναγοράς, δίπλα στο Διοικητήριο. Μετά τα μαθητικά μου χρόνια- στο 58ο δημοτικό σχολείο και το 4ο γυμνάσιο αρρένων-φοίτησα στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής  Σχολής του Α.Π.Θ.

Από το 1985, μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων, ασκώ το επάγγελμα του μηχανικού. Είμαι συνιδρυτής τεχνικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή ιδιωτικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είμαι, μεταξύ άλλων, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Ιωνικής Εστίας, της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και του Συλλόγου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης. Διετέλεσα αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων- Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Υπήρξα επί μια δεκαετία ποδοσφαιριστής της ομάδος «Τρίτων Βόλβης» και θήτευσα ως αντιπρόεδρος των αθλητικών συλλόγων «ΠΑΟΔ» και «Μακεδονικός Νεαπόλεως».

Διετέλεσα αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2014 διετέλεσα γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Έχω συγγράψει ένα βιβλίο με τίτλο «πολιτιkey».

Είμαι παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Ρουμπίνη Παπανικοπούλου, με την οποία έχουμε έναν γιο, τον Γιώργο, με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και μεταπτυχιακό στο International Management που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Συμμετείχα στις προηγούμενες εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνοντας  την πέμπτη θέση.

Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία