Δ.Τ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ Κ-16 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (10-12-2012)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY10/12/2012

Δ.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΤΟ ΕΡΓΟΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΕΚΠΤΩΤΟ. Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΝΙΣΟΠΕΔΟΥΚΟΜΒΟΥ Κ-16 ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ»

Στο εργοτάξιο του κόμβου Κ-16 (κοντά στη Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης, στη συμβολή της ΠΑΘΕ με την εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης), βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τεχνικών υπηρεσιών Αλκιβιάδης Νουσηκύρου, υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΚΜ και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας «J&P άβαξ», παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, όπου επιθεώρησαν την έναρξη και την πορεία των εργασιών για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Κ-16.
«Χωρίς πολλά λόγια απαντούμε με πράξεις. Απέναντι σε αυτούς που βλέπουν φαντάσματα, στους επαγγελματίες μόνιμους αμφισβητίες της ικανότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να υλοποιήσει έργα στρατηγικής ανάπτυξης και πολλαπλής χρησιμότητας. Ο ανισόπεδος κόμβος Κ-16 θα είναι μια πραγματικότητα μέχρι τα τέλη του 2015 δίνοντας πολύτιμες ανάσες στη δυτική Θεσσαλονίκη. Η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Κ-16 ξεκίνησε και θα τελειώσει. Το έργο της Περιφέρειας δεν μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτο!» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αν. Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης.
Ο Π. Ψωμιάδης, αφού ευχαρίστησε τον Γ.Γ. κ. Σιμόπουλο, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την ανάδοχο εταιρία και ιδιαίτερα τον εκπρόσωπό της κ. Κ. Λυσαρίδη, δήλωσε ότι όπως είχε δεσμευθεί ο ίδιος το έργο θα προχωρήσει και θα τελειώσει το 2015.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος τόνισε την αγαστή και στενή συνεργασία που έχει ξεκινήσει με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα αποτελέσματα της οποίας είναι πλέον ορατά. «Στηρίξαμε την προσπάθεια της ΠΚΜ να απεμπλέξει το έργο του κόμβου Κ-16 σε επίπεδο γραφειοκρατικό και έτσι το έργο έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, όπως και όλες οι υπόλοιπες παρεμβάσεις που γίνονται στους κόμβους της δυτικής περιφερειακής. Σε συνεργασία με την ΠΚΜ και την Εγνατία οδό δημοπρατούμε τους τόσο σημαντικούς για τη δυτική Θεσσαλονίκη κόμβους. Στην ίδια κατεύθυνση κινούμαστε και για άλλα έργα όπως τα έργα στη Χαλκιδική. Ο ανισόπεδος κόμβος πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015. Αυτή είναι η δέσμευσή μας απέναντι στην Ε.Ε» υπογράμμισε ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων στη διάρκεια της συνάντησης.
Τέλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τεχνικών υπηρεσιών της ΠΚΜ Αλκιβιάδης Νουσηκύρου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από την ΠΚΜ με στόχο την απεμπλοκή και την άμεση έναρξη της υλοποίησης του έργου, με τις σαφείς εντολές και την προτεραιότητα που δόθηκαν από τη διοίκηση της ΠΚΜ καθώς και στην ουσιαστική και καταλυτική συμβολή του Γ.Γ. Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ανάδοχο εταιρεία που προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην κατασκευή του έργου. Επίσης, αναφέρθηκε και σε άλλα σημαντικά έργα που προχωρούν άμεσα σε τροχιά υλοποίησης όπως ο άξονας Ποτίδαιας- Κασσανδρείας, η παράκαμψη Χαλκηδόνας και η παράκαμψη Γιαννιτσών για τα οποία καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες από την ΠΚΜ με στόχο την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ. «Έργα που προσφέρουν θέσεις εργασίας και θα λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης για την ΠΚΜ» επεσήμανε ο κ. Νουσηκύρου.

<w:LsdExcept