ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ – ΣΥΜΒΟΛΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

Με την πλήρη πολιτική αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει πλέον ο κύκλος της μεταπολίτευσης και μαζί με αυτόν η εποχή της δανεικής ευφορίας, του λαϊκισμού και της κυριαρχίας της έννοιας του κράτους ως πατέρα και αφέντη.
Κατά κανόνα, όμως, όταν αλλάζουν οι εποχές αλλάζουν και τα πρόσωπα – πρότυπα που τις εκπροσωπούν. Μάλιστα, το φαινόμενο αυτό συνδυάζεται με την κατάρρευση στην κοινή γνώμη της εικόνας προσώπων – συμβόλων, που είχαν αναδειχθεί στην απερχόμενη εποχή.
Αυτήν την αλλαγή την βιώνουμε σήμερα, με την διάψευση όλων των προσδοκιών που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τις οποίες σπασμωδικά προσπαθεί να συντηρήσει και σήμερα.
Σκληρή διαπραγμάτευση, αντίμετρα και παράλληλο πρόγραμμα είναι εκφράσεις αυτής της προσπάθειας. Η εποχή, όμως, άλλαξε και η αυξανόμενη πλέον δικαίωση της Κυβέρνησης Σαμαρά και η αποδοχή του Συμβολαίου Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πιστοποιούν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ανήκουν στο τέλος της μεταπολίτευσης.
Οι εξελίξεις θα είναι πλέον ραγδαίες και οδηγούν σε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές και αν διεξαχθούν.
Νέα πρόσωπα – σύμβολα αναδεικνύονται, όταν οι εποχές αλλάζουν.