Ο Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. (7-11-2012)

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος επισκέφθηκε σήμερα την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. (ΑΜ) προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τις εξελίξεις όσον αφορά την ανάπτυξη των Γραμμών του Μετρό και του Τραμ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη.
 Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟΑ.Ε. κ. Χρήστος Τσίτουρας, πλαισιωμένος από Διευθυντικά στελέχη της ΑΜ, παρουσίασε την πρόοδο εργασιών:
-Στους 7νέους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας που θα τεθούν σταδιακά σε λειτουργία εντός του 2013.
-Στους 6 υπό κατασκευή σταθμούς της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά.
-Στις μελέτες της ΑΜ για τις μελλοντικές επεκτάσεις του δικτύου, κυρίως όσον αφορά την νέα Γραμμή 4, την επέκταση προς Ίλιον, καθώς και τα μικρότερα έργα της ΑΜ.
-Στη δρομολογημένη επέκταση της Γραμμής του Τραμ από Ν. Φάληρο προς τον Πειραιά και στις περαιτέρω επεκτάσεις του μέσου αυτού στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και στην Αθήνα (Σύνταγμα – πλ. Αιγύπτου).
-Στο υπό κατασκευή έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην πρόοδο του διαγωνισμού δημοπράτησης της επέκτασης προς Καλαμαριά και στις μελέτες για την ωρίμανση των νέων επεκτάσεων του Μετρό στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στην επέκταση προς Σταυρούπολη, για την οποία αναμένεται η δημοπράτηση των μελετών του έργου, στις αρχές του 2013, καθώς στην επέκταση προς Εύοσμο, για την οποία προχωρούν οι διαγωνισμοί για την ανάθεση των τοπογραφικών και γεωτεχνικών ερευνών.
Αμέσως μετά την παρουσίαση ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών και τόνισε ότι το Υπουργείο στηρίζει έμπρακτα τα έργα της ΑΜ, ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα να δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στη διαχείριση των προβλημάτων και καθυστερήσεων που έχουν παρουσιασθεί στο υπό κατασκευή έργο της Θεσσαλονίκης.
Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Χρήστος Τσίτουρας τόνισε ότι τα έργα του Μετρό και του Τραμ αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η Χώρα, καθώς και ότι  η ΑΜ έχει προχωρήσει με συστηματικό τρόπο στην ωρίμανση σημαντικών νέων έργων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να είναι έτοιμη για δημοπράτηση αυτών στο πλαίσιο του επόμενου ΕΣΠΑ, αναζητώντας σχετική χρηματοδότηση.

<w_LsdException Locked=»fals