ΑΛΛΟΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΩΝ’ ΚΑΙ ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 25-10-2014)

0

Πολλές φορές, με έκπληξη, παρακολουθώ στο δημόσιο διάλογο να αφιερώνεται το μεγαλύτερο τμήμα της επιχειρηματολογίας σε μια κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και στις θέσεις του, αντί να προβάλλεται το έργο που επιτέλεσε έως σήμερα η Κυβέρνηση, αλλά και τον προγραμματισμό της σε βραχυπρόθεσμο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Με τον τρόπο αυτό, καθίσταται βέβαια άτυπα και επικοινωνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ Κυβέρνηση.

Κύριο βάρος, όμως, πρέπει να δίνεται στην έως σήμερα πορεία, η οποία κατάφερε να στρίψει το καράβι από τα βράχια της εξόδου από το ευρώ, αλλά και στις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες μας επιτρέπουν να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Σαν τέτοιες, παραδείγματος χάριν, μπορούμε να αναφέρουμε την άρση από το Υπουργείο Ναυτιλίας του καμποτάζ, που έπαιξε ρόλο να έχουμε το 2014 14,5 δις ευρώ έσοδα από τον τουρισμό, αλλά και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος του νομοσχεδίου για τα δάση και τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, που θα δώσει νέα μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας.

Σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις μας στη Δημόσια Διοίκηση  με τις οποίες εξοικονομούνται πόροι και μειώνεται η γραφειοκρατία. Παραδείγματος χάριν, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων Δικτύων νοικιάζαμε το 2012, 22 κτίρια με ενοίκιο 5 εκ. το χρόνο, ενώ το 2015 θα είναι 12 κτίρια με ενοίκιο 2 εκ. το χρόνο. Επίσης, με το νέο οργανόγραμμα από την 1η Νοεμβρίου, οι διευθύνσεις του υπουργείου μας από 30 γίνονται 17, με αποτέλεσμα για την διεκπεραίωση των εγγράφων να απαιτούνται 50% λιγότερο υπογραφές.

Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε και την επανεκκίνηση ή δημοπράτηση δεκάδων έργων, μικρών και μεγάλων, σε όλη την επικράτεια, την οποία μετατρέψαμε σε ένα απέραντο εργοτάξιο, απορροφώντας πόρους, κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα παραπάνω παραδείγματα αφορούν ένα μικρό μέρος της δράσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Ανάλογα, όμως παραδείγματα υπάρχουν σε όλα τα Υπουργεία. Δεν έχουμε, λοιπόν παρά να τα προβάλλουμε, χωρίς παράλληλα να ξεχνάμε ότι η προηγούμενη περίοδος υπήρξε ιδιαίτερα επώδυνη για τον ελληνικό λαό στον τομέα της ανεργίας και της φορολογίας.

Είμαστε, όμως, στην αρχή την ανοδικής πορείας, μια αρχή που σταδιακά πιστοποιείται με δράσεις όπως η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο φόρο αλληλεγγύης, η θέσπιση 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο και η θέσπιση επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δίπλα φυσικά σε όλα αυτά πρέπει να προβάλλουμε και τη διαχρονικά μεγάλη συμβολή της παράταξής μας στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στην εμπέδωση κλίματος σταθερότητας στην ελληνική κοινωνία.