ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ – ΑΛΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

0

Μέσα στην καταιγίδα των πολιτικών εξελίξεων που δικαιολογημένα απέσπασαν τιςπροηγούμενες εβδομάδες την προσοχή της ελληνικής κοινωνίας, είχα την τύχη ναπαραστώ πρόσφατα σε μια εκδήλωση -όαση ανθρωπιάς και ευαισθησίας- του συλλόγουγυναικών με καρκίνο του μαστού «ʼλμα Ζωής».

Με εμπροσθοφυλακή μια χούφτα γυναικών που συμμετείχαν στην εκδήλωσηπαρουσιάζοντας σε μικρές συνεντεύξεις τη μάχη τους με την αρρώστια, αλλά καισυμμετέχοντας σε επίδειξη μόδας, απεδείχθη ότι τίποτε δεν είναι μοιραίο γι’αυτούς που θέλουν να κερδίσουν και δεν παραιτούνται από την ελπίδα για ένακαλύτερο αύριο.

Οι πρωτοβουλίες του συλλόγου για την ενημέρωση, την πρόληψη αλλά και τηστήριξη των γυναικών που έχουν νοσήσει, αναζητώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής,είναι γνωστές σε όλη την Ελλάδα μέσα από μια σειρά άκρως επιτυχημένωνπρωτοβουλιών. Ειδικά μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, από το 2008 και μετά, το «ʼλμαΖωής» αποδεικνύει συνεχώς και έμπρακτα ότι ο Εθελοντισμός συνιστά μια σημαντικήπροτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία, είναι ανάγκη και σύμβολο, είναι μιαδυναμική απάντηση στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο τόπος μας.

Ο Εθελοντισμός σημαίνει πάνω απ’ όλα αγάπη, συνεχές ενδιαφέρον και φροντίδα,απαιτεί περίσσευμα ψυχής και αποτελεί παράδειγμα και στάση ζωής. Οισυγκροτημένες κοινωνίες ευημερούν όταν στηρίζονται και στην κοινωνική αλληλεγγύη,την ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά, τη συλλογική δράση, το σεβασμό τουσυνανθρώπου. Μέσα από την εφαρμογή των αρχών αυτών, μπορούμε να οικοδομήσουμεένα σύστημα αξιών και να αναζητήσουμε το άλμα προς μια πιο ανθρώπινη κοινωνία,με αυξημένα αντανακλαστικά, μια κοινωνία η οποία να ανταποκρίνεται στιςαυξημένες προκλήσεις των καιρών και ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα τωνγυναικών του συλλόγου «ʼλμα Ζωής», να στέκεται αλληλέγγυα, να μην στρέφει τοβλέμμα της αλλού, αλλά να στηρίζει στην πράξη το συνάνθρωπο.

Γιατί, όπως πολύ σωστά έχει λεχθεί, με το να παίρνω, απλά γεμίζουν τα χέριαμου. Με το να δίνω γεμίζει η καρδιά μου, γεμίζει η ζωή μου!

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, στο «ʼλμα Ζωής»γιατί ανοίγει δρόμους ελπίδας, δρόμους αισιοδοξίας, δρόμους ζωής και διαλύειτην ομίχλη, καταργώντας το φόβο.

Θερμά συγχαρητήρια!

<!–[if gte mso 9]>