«ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Εκδήλωση με κατοίκους της Καλαμαριάς πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015, στο Θεατράκι της Χηλής, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υποψήφιος βουλευτής Α’Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Στράτος Σιμόπουλος.
Ο κ. Σιμόπουλος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης,από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων την οποία κατείχε μέχρι πρότινος.
Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας παρήγαγε συγκεκριμένο έργο, με ορισμένες από τις παρεμβάσεις του να έχουν άμεση επίδραση στη ζωή των κατοίκων της Καλαμαριάς.
Ειδικότερα, το έργο της επέκτασης του μετρό προς την Καλαμαριά δεν αποτελεί πλέον σχέδιο επί χάρτου, αφού εκτελείται κανονικά. Με δική του παρέμβαση χρηματοδοτήθηκε η μελέτη για τα «έξυπνα φανάρια»,αντιπλημμυρικά έργα υλοποιούνται, τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προχωρούν ώστε ο αερολιμένας να μπορεί να υποδέχεται υπερατλαντικές πτήσεις,χρηματοδοτήθηκε η μελέτη για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία η οποία θα εξυπηρετεί και τους κατοίκους της Καλαμαριάς.
Δεν είναι όμως μόνον αυτά τα έργα τα οποία προχώρησαν. Έτσι,δεκάδες σχολικές αίθουσες κατασκευάζονται, τα φανάρια θα καταργηθούν σύντομα στην περιφερειακή οδό αφού κατασκευάζονται ανισόπεδοι κόμβοι, νέοι οδικοί άξονες κατασκευάζονται προς τη Χαλκιδική ώστε οι τουρίστες και οι Θεσσαλονικείς να μετακινούνται και με ταχύτητα, αλλά και με ασφάλεια.
Δεκάδες άλλα παρεμβάσεις, οι οποίες αφορούν σε μικρά αλλά και μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη.
«Μέσα σε συνθήκες κρίσης η κυβέρνηση προσπάθησε να σώσει τη χώρα και τα κατάφερε. Σήμερα, βρισκόμαστε μόλις μια ανάσα, από το να δούμε την προσπάθεια να αποδίδει και μια ανάσα από την αποκατάσταση των αδικιών»,υπογράμμισε ο κ. Σιμόπουλος.