«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Ειδική εκδήλωση με γιατρούς πραγματοποίησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Στράτος Σιμόπουλος. Η εκδήλωση έγινε χθες Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015, στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace».

O κ. Σιμόπουλος συζήτησε μαζί τους για τα οικονομικά του ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ, τα οποία βρίσκονται σε πολύ δύσκολο σημείο, παρά το γεγονός ότι η σχέση εργαζομένων – συνταξιούχων είναι και θα παραμείνει και στα επόμενα χρόνια καλύτερη από το 1 προς 4,1 που αποτελεί το όριο επιβίωσης του ταμείου.

«Κι εγώ, σαν μηχανικός, αντιμετωπίζω το πρόβλημα και έχω έναν παραπάνω λόγο να αγωνιστώ ώστε να υπάρξει διαφάνεια, αλλά και καταλογισμός ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση. Σκοπεύω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μη χαθούν οι αποταμιεύσεις σας, οι οποίες και αποτελούν τον μοναδικό πόρο του ταμείου», σημείωσε ο κ. Σιμόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους υγειονομικούς να αποφασίσουν εάν επιθυμούν τη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου, χωρίς να χαθούν τα αποθεματικά του ΤΣΑΥ.

Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία μίλησε για το λειτουργικό δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη, αλλά και για τις προσπάθειες που σκοπεύει να καταβάλλει ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας από το χώρο όπου αυτές στεγάζονται.

Ο κ. Σιμόπουλος, εξάλλου, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, την οποία κατείχε μέχρι πρότινος, πέρα από τα δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα που «έτρεξε» σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, παρήγαγε συγκεκριμένο έργο και για την αναβάθμιση των υποδομών Υγείας της Θεσσαλονίκης, μέσω του δημόσιου κατασκευαστικού φορέα «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», ο οποίος εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων.

Στο πλαίσιο των κτιριακών υποδομών με κοινωνικό πρόσημο, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή νέας πτέρυγας χειρουργείων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Παράλληλα, έχει υπογραφεί σύμβαση για την προμήθεια νέου τομογράφου στο Θεαγένειο νοσοκομείο.

«Μέσα σε συνθήκες κρίσης, η κυβέρνηση πάλεψε για να σώσει τη χώρα και τα κατάφερε. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Έρχεται η ώρα που οι θυσίες του ελληνικού λαού θα αρχίσουν να αποδίδουν, έρχεται η ώρα της αποκατάστασης των αδικιών», τόνισε ο κ. Σιμόπουλος.