ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ.Δ.Ε. κ. ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ Α.Π.Θ. κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» (16-4-2013)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ &ΔΙΚΤΥΩΝ 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

Αθήνα, 16-4-2013


Πρός:   κοΙωάννη Α. Μυλόπουλο

Πρύτανη Α.Π.Θ.

Καθηγητή Τμήματος Πολ. Μηχ/κών

Κύριε Πρύτανη,

 

            Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παρευρεθώ στην σημερινή εκδήλωση, αλλά κυρίως σας ευχαριστώ για την συμμετοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη δημόσια συζήτηση που γίνεται για τα αρχαιολογικά ευρήματα στο σταθμό Βενιζέλου του ΜΕΤΡΟ. Προγραμματισμένες, όμως, από καιρό υποχρεώσεις στην Αθήνα, δεν επιτρέπουν την παρουσία μου στην σημερινή εκδήλωση.

            Δράττομαι, βέβαια, της ευκαιρίας να δηλώσω ότι λύσεις οι οποίες προϋποθέτουν απόσπαση και μερική επανατοποθέτηση μας έβρισκαν και μας βρίσκουν κατ’ αρχήν σύμφωνους. Αντίθετα,όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει, δεν υπάρχει τεχνικά βιώσιμη λύση που να επιτρέπει την κατασκευή του σταθμού, χωρίς προηγούμενη απόσπαση και μεταφορά των αρχαίων.

 

            Ενδεικτικά αναφέρω τα κάτωθι αποσπάσματα από δημόσιες παρεμβάσεις μου:

         04/03/2013 -Ομιλία στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης

«Βέβαια όπως οφείλαμε μελετήσαμε όλεςτις πιθανές τεχνικές λύσεις για να παραμείνουν τα ευρήματα εκεί ακριβώς όπουβρέθηκαν χωρίς να γίνει απόσπαση. Δεν υπάρχει  όμως τεχνική λύση».

 

   &nb