ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

0

Η ελληνική οικονομία υφίσταται σήμερα, με δραματικό μάλιστα τρόπο, τιςεπιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και των δικών της μεγάλωνδιαρθρωτικών προβλημάτων.

Η έξοδος από την κρίση απαιτεί τη συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεωντης χώρας και κυρίως των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών κάθε επιπέδου.

Η Νέα Δημοκρατία δίνει ιδιαίτερη σημασία στη σχέση της με τους θεσμικούςφορείς, οι οποίοι εκφράζουν τους επαγγελματίες και την επιχειρηματικότητα καιτη σχέση αυτή, την ενδυναμώνει μέσω της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων.

Η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων οφείλει, κατά τη γνώμη μου, να έχει διπλόρόλο.

Πρέπει να αποτελεί ιμάντα, ο οποίος θα μεταβιβάζει στις γραμματείες καιστους τομείς (π.χ. προγράμματος, οικονομίας και πολιτικού σχεδιασμού) τιςθέσεις, τις απόψεις και τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων για σημαντικάθέματα, όπως είναι το φορολογικό, η αποκέντρωση, ο αναπτυξιακός νόμος και ηενίσχυση της παραγωγικότητας.

Απαιτείται όμως ταυτόχρονα, να λειτουργεί και αντίστροφα. Να μεταφέρειδηλαδή τις τελικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας προς τους φορείς, φροντίζοντας,βεβαίως, για μια ισχυρή παρουσία των στελεχών της στα διοικητικά συμβούλια,απαραίτητη προϋπόθεση για καλύτερη και στενότερη σχέση μαζί τους.

Από την πλευρά μου, προερχόμενος από το χώρο αυτό, θεωρώ ότι κατανοώ ταπροβλήματα και τις προτεραιότητές του και θα προσπαθήσω να συμβάλλω στηνενδυνάμωση της σχέσης της Νέας Δημοκρατίας μαζί του.

Δημοσίευση: Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (03-01-2010)

<!–[if gte mso 9]>