«ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ»

Ειδική εκδήλωση με εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Στράτος Σιμόπουλος, χθες Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015, στο ξενοδοχείο «Domotel Les Lazaristes» .

Ο κ. Σιμόπουλος αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους δασκάλους, οι οποίοι, όπως τόνισε, όχι μόνον δίνουν τις πρώτες, απαραίτητες και βασικές γνώσεις στους μαθητές, αλλά διαπλάθουν το πλέον πολυτιμότερο κομμάτι της κοινωνίας, που είναι τα παιδιά.

Ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο αξιολόγησης του δημόσιου τομέα, η οποία θα οδηγήσει τόσο στον εξορθολογισμό, όσο και στην παροχή υψηλών υπηρεσιών προς τη νέα γενιά. Ο κ. Σιμόπουλος αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς των εκπροσώπων του κλάδου σχετικά με τη διαδικασία της αξιολόγησης, διαβεβαιώνοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνεπώς οι εκπαιδευτικοί δεν θα πρέπει να στέκονται φοβικά απέναντι στην αξιολόγηση, καθώς αποβλέπει στην αναβάθμιση της λειτουργίας της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο  υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των διορισμών, το οποίο απασχολεί τους εκπαιδευτικούς. Σήμερα, παρότι οι μόνιμοι διορισμοί έχουν μειωθεί και πιθανά κενά, τα οποία παρουσιάζονται καλύπτονται από προσλήψεις εποχιακού χαρακτήρα, η αναπτυξιακή τροχιά της χώρας δεν αποκλείει στο άμεσο μέλλον τη διενέργεια προσλήψεων στον κλάδο της εκπαίδευσης, καθώς αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο κ. Σιμόπουλος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η αποκατάσταση των περικοπών δεν αργεί, αναφορικά με τις οικονομικές αποδοχές των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν υποστεί περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τους κάλεσε να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή.

Στα ζητήματα της καθημερινότητας των δασκάλων, ο κ.Σιμόπουλος μίλησε για τις δεκάδες σχολικές αίθουσες που δρομολογήθηκαν τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια που ο ίδιος ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, εποπτεύοντας τον δημόσιο κατασκευαστικό φορέα, δηλαδή τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ». Πολλές από τις αίθουσες αυτές ολοκληρώθηκαν και άλλες κατασκευάζονται σήμερα σε όλη την Ελλάδα, κυρίως όμως στη Θεσσαλονίκη όπου το πρόβλημα της διπλοβάρδιας ήταν εντονότερο.

Στη Θεσσαλονίκη, εξάλλου, όπως υπογράμμισε, προχωρά ένα πιλοτικό και καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο αφορά στην εσωτερική αναβάθμιση τεσσάρων δημοτικών σχολείων. Η επιλογή των σχολείων, τα οποία θα αλλάξουν εντελώς αφού οι εσωτερικοί τους χώροι δεν θα θυμίζουν τα παλιά διδακτήρια, αλλά θα έχουν πολύ χρώμα και μοντέρνο, σύγχρονο περιβάλλον, έγινε από ισάριθμους δήμους της Θεσσαλονίκης.

«Όλα αυτά έγιναν μέσα σε συνθήκες κρίσης, από μία κυβέρνηση που προσπαθούσε να σώσει τη χώρα και τα κατάφερε. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμόπουλος.