ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ MONEY SHOW

0

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ MONEY SHOW

 Στην εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικότητα: Ο μοχλός εξόδου από τηνοικονομική κρίση – Κατασκευές: Το όχημα της ανάπτυξης» που διεξάγεται στoπλαίσιo του MONEY SHOW την Κυριακή 28 Νοεμβρίου (9.00π.μ. 12.00 μ. Hyatt Regency Hotel, αίθ. Ballrom III) και διοργανώνουνο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας(ΣΠΕΔΕΤΕΘ και ΚΜ), συμμετέχει και παρουσιάζει εισήγησή του ο ΑναπληρωτήςΓραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος. Ομιλητές στην ίδιαεκδήλωση είναι επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος και ο οικονομικός αναλυτής- οικονομολόγος Κωνσταντίνος  Σταματόγιαννης.

 Στην εισήγησή του ο κ. Σιμόπουλος, μεταξύ άλλων αναφέρει:

 «Πιστεύουμε ότι σε μία ελεύθερη κοινωνία, η επιχειρηματικότητα και ηπροσδοκία του κέρδους που αυτή κρύβει, αποτελούν τον κύριο μοχλό ανάπτυξης καικαθήκον της πολιτείας είναι να δημιουργεί το κατάλληλο εκείνο πλαίσιο κανόνωνώστε αυτή να δρα, αφενός χωρίς αγκυλώσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια καιαφετέρου με συναίσθηση της κοινωνικής της ευθύνης.

 Ενστερνιζόμενοι μια παρόμοια άποψη, φυσικά  δεν »κομίζουμεγλαύκα εις Αθήνας», αλλά συμβαδίζουμε με μια παγκοσμίως διαμορφούμενη ανάλογηάποψη, η δικαίωση της οποίας έρχεται και από τη δημιουργία διεθνώς, μέσω τηςκαινοτομίας, πολλών θέσεων εργασίας σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι δημόσιεςεπενδύσεις συρρικνώνονται λόγω έλλειψης ρευστότητος.

 Οι κεντρικές, λοιπόν, επιλογές της ελληνικής οικονομικής πολιτικής,οφείλουν να στοχεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητος και στηνελαχιστοποίηση των δυσμενών επιπτώσεων που προκαλεί σ’ αυτήν η οικονομικήκρίση.

 Σημαντικό ρόλο σε μια τέτοια κατεύθυνση θα διαδραματίσει και ηενίσχυση του κλάδου των κατασκευών, ο οποίος απασχολεί 200 κύρια και 200δευτερεύοντα επαγγέλματα και, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, παράγει μαζί με τηβιομηχανία και τη βιοτεχνία, που τον υποστηρίζουν, περισσότερο από το 25% τουΑΕΠ. Ως μέτρα εκ των ων ουκ άνευ προτείνουμε την παύση της συνεχούς περικοπήςτου προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων, την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και τουπρογράμματος για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, την άμεση εφαρμογή τουνέου αναπτυξιακού νόμου, την επιδότηση του επιτοκίου για την αγορά πρώτηςκατοικίας, αλλά και την εφαρμογή ενός νέου χωροταξικού σχεδιασμού».

28-11-2010