ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΣΥΝΔΕΣΗ 6ου ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΛΙΜΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΠΑΘΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ» (20-5-2013)

20/05/2013

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ,

ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ 

Επανεκκίνηση του έργου «Σύνδεση 6ου Προβλήτα Λιμένα Θεσσαλονίκης με τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό»
«Ένα ακόμη έργο, σημαντικό για τη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα η σύνδεση του λιμανιού με την ΠΑΘΕ, επανεκκινεί. Η υπομονή, η επιμονή και η προσπάθεια φέρνουν για άλλη μια φορά αποτελέσματα.»
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Επανεκκίνηση του έργου «Σύνδεση 6ου Προβλήτα Λιμένα Θεσσαλονίκης
με τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό»
 
Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται πως, την Παρασκευή 17/5/2013, υπογράφηκε η σύμβαση υποκατάστασης της Ε.Ε. «ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.» από την Ε.Ε. «ΑΚΤΩΡΑ.Τ.Ε.» στην εργολαβία: «Κάθετος άξονας 56 Εγνατίας Οδού: Ολοκλήρωση εργασιών σύνδεσης 6ου Προβλήτα Λιμένα Θεσσαλονίκης με τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό (2ο Υποτμήμα)».
Η αρχική εργολαβία είχε δημοπρατηθεί το Σεπτέμβριο του 2006 και η σχετική σύμβαση είχε υπογραφεί το Δεκέμβριο του 2006με την Ε.Ε. «ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. ».  Ωστόσο, περίπου από τα μέσα του 2010 παρουσιάστηκαν συμβατικές εμπλοκές με αποτέλεσμα να σταματήσει κάθε κατασκευαστική δραστηριότητα και το έργο να παραμείνει στάσιμο.
Με την εν λόγω υποκατάσταση, θα εκτελεστούν εργασίες κατασκευής της Α’ φάσης, η οποία στην ολοκλήρωσή της θα περιλαμβάνει τη σύνδεση του Λιμένα Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ

. <span style=»mso-spacerun