ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (14-11-2013)

Με αφορμή τη σημερινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» και του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αφορά στην συνεργασία των δύο φορέων για τη χρηματοδότηση, τη μελετητική ωρίμανση και την κατασκευή των Έργων «Κατασκευή Έργων Παλιάς Πλατείας Διοικητηρίου, Κατασκευή Έργων περιοχής Ευαγγελίστριας, υπογειοποίηση συνδέσεων της Λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου στην περιοχή του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης», ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε:
«Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, στηρίζει κάθε μορφής συνεργασία, που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της.
Έτσι, στηρίζει και τη συνεργασία της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» που εποπτεύουμε, με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Η συνεργασία αυτή εγκαινιάσθηκε με τη χρηματοδότηση της εκπόνησης των μελετών για τις χερσαίες εγκαταστάσεις της θαλάσσιας συγκοινωνίας και συνεχίζεται σήμερα με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, για την προώθηση της υλοποίησης και άλλων έργων στην πόλη, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται  η κατασκευή της πλατείας Διοικητηρίου, η ανάπλαση του χώρου της Ευαγγελίστριας και η υπογειοποίηση τμήματος της Βασ. Γεωργίου.
Πιστεύω απόλυτα ότι η πολιτική πρέπει να διεξάγεται με συγκρούσεις, αλλά και συναινέσεις, όπως είναι η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, η οποία δίνει στη Θεσσαλονίκη τη δυνατότητα να απορροφήσει πόρους, με την εκτέλεση σημαντικών έργων.
Δηλώνω, τέλος ότι έχουμε ήδη εξασφαλίσει πιστώσεις 300.000 ευρώ για τις μελέτες που αφορούν στην Πλατεία Διοικητηρίου.»