Δ.Τ.: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ» (26-5-2015)

Θεσσαλονίκη 26-5-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΝΟΜΟΥΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ»

Το πρόβλημα που προέκυψε με την ανάγκη μεταστέγασης του 12ου Δημοτικού Σχολείου,  στην οδό Μαρία Κάλλας, μπορεί άμεσα να λυθεί με τον τρόπο που λύσαμε το πρόβλημα της προσωρινής μεταστέγασης του 5ουΛυκείου.  Πρέπει λοιπόν, άμεσα, κατόπιν παρέμβασης του Δήμου Θεσσαλονίκης, η κρατική εταιρία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, να προμηθεύσει αίθουσες με σύγχρονες προδιαγραφές και οι μαθητές να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο, στον ίδιο χώρο,  τη νέα σχολική χρονιά.
Προέχει να μη διαταραχθεί, σε μεγάλο βαθμό, η καθημερινότητα μαθητών και γονέων.
Εν τω μεταξύ ο Δήμος Θεσσαλονίκης, εφόσον επιθυμεί ο χώρος να μετατραπεί σε χώρο πράσινου, να βρει μόνιμη λύση για το πρόβλημα.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Παιδείας, οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και  οι Δήμοι του Νομού Θεσσαλονίκης να  συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και ένα χρόνο και επιτέλους να ολοκληρωθεί η αποπεράτωση των σχολικών συγκροτημάτων  (με κύριο του έργου την πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης), τα οποία εδώ και πολλά χρόνια είναι ημιτελή.
Η χρηματοδότηση και η κατασκευή μπορεί να γίνει από την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», ή από την Περιφέρεια ή βέβαια και από συνδυασμό των δύο.
Εκείνο που προέχει είναι να ολοκληρωθούν τα σχολικά συγκροτήματα και να μην επιτρέψουμε οι πόροι, κυρίως από την  Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από τους Έλληνες φορολογούμενους, να χαθούν για μια ακόμη φορά στο «βαρέλι δίχως πάτο» της συλλογικής μας αδράνειας.
Τέλος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να προχωρήσει, όπως συμφωνήσαμε στα τέλη του 2014, στην ολοκλήρωση της μελέτης ενίσχυσης του διατηρητέου του 5ου Γυμνασίου -Λυκείου, ώστε πάλι η εταιρία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», με τη χρησιμοποίηση του δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να προχωρήσει το έργο της αναστήλωσης του και να μεταφερθεί εκεί, εκτός από το Γυμνάσιο (το οποίο μεταφέρεται στο νέο κτίριο) και το Λύκειο.
Λύσεις υπάρχουν, όταν υπάρχει οργανωμένη και μεθοδική δουλειά και όχι ατέλειωτη διαβούλευση, χωρίς αποτέλεσμα.