Δ.Τ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ-Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΩΡΙΜΩΝ ΕΡΓΩΝ

Θεσσαλονίκη 11.05.2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ: Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΩΡΙΜΩΝ ΕΡΓΩΝ

 

Την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στον Εύοσμο χωρίς φυσικά να αναφερθεί καθόλου στις μεγάλες ευθύνες της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την σημερινή κατάσταση, εξήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Για να τους φρεσκάρουμε την μνήμη σημειώνουμε, ότι όταν η σημερινή κυβέρνηση ανέλαβε στις αρχές του 2015, βρήκαν στην κρατική εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ) που εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων έτοιμες τις μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή:
 α. του 7ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου, προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) και
β. του 24ου Δημοτικού σχολείου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Τι έκαναν; Τίποτε.
Για το μεν πρώτο δεν προχώρησαν τον έτοιμο φάκελο ώστε να συνεχισθεί η χρηματοδότηση της ΚΤΥΠ από την ΕΤΕΠ, για δε το δεύτερο δεν προχώρησαν στην ένταξή του στο ΕΣΠΑ.
Φυσικά, ούτε λόγος περί συνέχισης της ωρίμανσης μελετών ή για ενεργοποίηση νέου ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα) που να αφορά  στις υπόλοιπες αναγκαίες σχολικές μονάδες του Δήμου, όπως το 25ο Δημοτικό σχολείο για το οποίο γίνεται λόγος αυτές τις μέρες.
Τώρα, δυστυχώς, απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος για να αναθεωρηθούν οι μελέτες και να δημιουργηθούν νέα τεύχη δημοπράτησης για τα δύο προαναφερθέντα σχολικά συγκροτήματα, ενώ η όλη προσπάθεια τίθεται «εν αμφιβόλω», λόγω της προφανούς σήμερα αδυναμίας της ΚΤΥΠ να παράξει έργο.
Καλώ την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, μετά από δυόμιση χαμένα χρόνια, να σκύψει με πραγματικό ενδιαφέρον πάνω στο πρόβλημα της σχολικής στέγης του Δήμου Ευόσμου-Κορδελιού και να παρακολουθεί από κοντά όλα τα στάδια υλοποίησης των εξαγγελιών της, διότι το πρόβλημα έχει γίνει, με ευθύνη της, πολύ οξύ και η λύση του δεν επιδέχεται καμία καθυστέρηση.