Δ.Τ. ΤΗΣ «ΟΣΚ Α.Ε.»: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΙΕΚ ΘΕΡΜΗΣ (5-9-2013)

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π ΟΥ

ΟΣΚ ΑΕ: Εγκαίνια στο ΙΕΚ Θέρμης

Αθήνα, 05 Σεπτεμβρίου 2013 – Με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου και εκπροσώπων της ΟΣΚ ΑΕ θα εγκαινιασθεί αύριο Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, στις 10:00 πμ, το ΙΕΚ Θέρμης.

Το ΙΕΚ Θέρμης κατασκευάσθηκε από την ΟΣΚ ΑΕ και ολοκληρώθηκε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το έργο αφορά στη διαμόρφωση και την προσθήκη πτέρυγας σε ένα πρώην βιομηχανικό κτίριο, προκειμένου να μετατραπεί σε σχολικό διδακτήριο με 16 κύριες αίθουσες, 14 εργαστήρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο και χώρους γραφείων. Η συνολική δόμηση ανέρχεται σε 3.880,75 μ2. Στο κτίριο θα στεγασθούν σχολικές μονάδες του Δήμου Θέρμης, καθώς και το υποκατάστημα της ΟΣΚ ΑΕ της Θεσσαλονίκης. Για την καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στο κτιριακό συγκρότημα μελετήθηκε και υλοποιήθηκε κόμβος σύνδεσης με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Περαίας.

Η ολοκλήρωση του έργου έγινε μετά από σημαντικές προσπάθειες του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων τα τελευταία χρόνια, αφού η χρηματοδότηση και η κατασκευή του παρουσίαζαν σημαντικές καθυστερήσεις και υπήρχε διακοπή εργασιών από το 2000 έως το 2010. Το 2010 έγινε υποκατάσταση του αρχικού αναδόχου και το έργο ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές.

Το κτίριο, ιδιοκτησία της πρώην βιοτεχνίας LANA, αγοράσθηκε το 1993 και βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας περίπου 5 στρεμμάτων. Το έργο δημοπρατήθηκε το 1999 με το σύστημα μελέτης κατασκευής και η μελέτη εκπονήθηκε από το γραφείο Η. Σκρουμπέλος – Ι. Βικέλας – Γ. Γκρος – Θέων – Τεχνικός Όμιλος Μελετητών. Η αρχική σύμβαση υπεγράφη στις 31.12.1999. Το τελικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 6.414.438,11 EUR.