Δ.Τ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ: ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΝΥΜΦΑΙΑ – ΜΑΚΑΖΑ (9-9-2013)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ταχ. Δ/νση: Γ. Κακουλίδου 1 – 69100 Κομοτηνή

Τηλ: 25313 – 52150 / 1

FAX: 25313 – 52159

Email: [email protected]

Website: http://pamth.gov.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέες προοπτικές συνεργασιών

ανοίγει η συνοριακή διάβαση Νυμφαία – Μακάζα

 

Άρης Γιαννακίδης: «Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αποκτά

ταυτότητα και διεθνήαναγνωρισιμότητα»

Νέους δρόμους, νέες προοπτικές και νέεςσυνεργασίες ανοίγει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τη νέασυνοριακή διάβαση Νυμφαίας – Μακάζα, που δόθηκε στην κυκλοφορία την Δευτέρα 9Σεπτεμβρίου 2013.

«Η σημερινή μέρα είναι ιστορική, καθώς ένα όραμα δεκαετιών για την Ροδόπη παίρνει σάρκα και οστά. Ο κάθετος άξονας που θα διασυνδέει την Ροδόπη, την Περιφέρεια με την ενδοχώρα της Βαλκανικής δίνεται πλέον στην κυκλοφορία. Σήμερα σε αυτό το σημείο η νέα γεωοικονομία συναντά την ιστορία», ανέφερε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης κατά την διάρκεια της τελετής εγκαινίων του μεθοριακού σταθμού.

Ο κ. Γιαννακίδης μαζί με τον ομόλογο του,του Κίρτζαλι Μπίσερ Νικόλωφ, έδωσαν επίσημα σε κυκλοφορία το κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» Παρασκευάς Σαββαΐδης, οι βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αϊχάν Καραγιουσούφ, οι Αντιπεριφερειάρχες της ΑΜ-Θ, Έλληνες και Βούλγαροι δήμαρχοι,κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Την πεποίθηση του ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αποκτά ταυτότητα και διεθνή αναγνωρισιμότητα, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος τόνισε πως η περιοχή δυναμώνει μέσα από τα λιμάνια, τις οδικές υποδομές, τον σιδηρόδρομο και τα αεροδρόμια της. Παράλληλα επεσήμανε πως οι δύο λαοί πρέπει να δούνε την συγκεκριμένη διάνοιξη, ως δρόμο ευκαιριών,συνεργασιών, νέων προοπτικών και κάλεσε τους Βούλγαρους να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τις ομορφιές και την φιλοξενία της Ροδόπης και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ως μια σημαντική μέρα για τη Θράκη,χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, τα εγκαίνια του νέου μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας και τόνισε πως η περιοχή έχει τα εχέγγυα να γίνει κόμβος συνδυασμένων μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Όπως ανέφερε ο ίδιο