Δ.Τ. ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ: «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Κ. ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Κ. ΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ» (25-7-2013)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ταχ. Δ/νση:      ΔιοικητήριοΠ.Ε. Λακωνίας
2ο χλμ. Ε.Ο. Σπάρτης- Γυθείου
Τηλ:     27310 26243
Ταχ. Κώδικα: 231 00 Σπάρτη

Σπάρτη:     25.7.2013

         Προς :       MME

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Συνάντηση εργασίας Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα»

Στο διοικητήριο της Π.Ε Λακωνίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας την Πέμπτη  25/7/2013 του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων  κ. Στράτου Σιμόπουλου με τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης του στην Λακωνία.

 

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος , οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Η. Στρατηγάκος και Σ. Φλώρος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εξετάστηκαν και αναζητήθηκαν λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν, ενώ συζητήθηκαν και  δράσεις που μπορούν να σχεδιαστούν και να προωθηθούν στο μέλλον. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η πορεία του έργου που αφορά στον άξονα Λεύκτρο-Σπάρτη, το λιμάνι Γυθείου, η οδική σύνδεση Πυρί -Γύθειο , καθώς και άλλα έργα περιφερειακής και τοπικής σημασίας, μεταξύ τωνοποίων και η συντήρηση του οδικού δικτύου.

Σε κοινή δήλωση τους τόσο ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και ανέφεραν ότι : «Η επίσκεψη ήταν εξαιρετικά χρήσιμη, καθώς ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, έκανε μια πλήρη καταγραφή των προβλημάτων και των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στην Λακωνία και παράλληλα μας δόθηκε η δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις επί ζητημάτων που είναι σε εξέλιξη και απαιτούν λύσεις και φυσικά χρηματοδότηση. Σε επόμενη συνάντησή μας, θα υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση και θα έχουμε απαντήσεις σε συγκεκριμένα θέματα».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος τόνισε ότι: «Η επίσκεψή μου στη Λακωνία είχε κυρίως ως στόχο την επιτόπου καταγραφή των προβλημάτων που σχετίζονται με τον άξονα Λεύκτρο – Σπάρτη. Το έργο βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και αναζητούμε από κοινού με το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο έχει και την ευθύνη εκτεταμένων αρχαιολογικών ανασκαφών, τρόπους παράδοσης των χώρων, ώστε μέσα στους επόμενους μήνες να γίνει δυνατή έστω και η εν μέρει λειτουργία του.

Παράλληλα αναζητούμε τρόπους ώστε ο οδικός άξονας Πυρί – Γύθειο να ενταχθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ.»