Δ.Τ. ΤΗΣ Π.Κ.Μ.: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΡ. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ (11-3-2013)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/3/2013
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΡ. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ

 

Το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Στράτο Σιμόπουλο δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Γιώργου Τσαμασλή στο γραφείο του, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας εφ’ όλης της ύλης σχετικά με την πορεία υλοποίησης  των αναπτυξιακών έργων της ΠΚΜ.

«Με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο συμφωνήσαμε στην ενίσχυση και την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων. Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την εποικοδομητική αυτή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην ηγεσία του Υπουργείου για την έμπρακτη στήριξη στην επιτάχυνση της υλοποίησης των σημαντικών αναπτυξιακών έργων στην Κεντρική Μακεδονία, έργων πνοής, προς όφελος των πολιτών της περιοχής μας», υπογράμμισε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.  «Συζητήσαμε για όλα τα σημαντικά έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έργα τα οποία υλοποιούμε ήδη και πρέπει να επιταχυνθεί η ολοκλήρωσή τους, όπως είναι το μετρό της Θεσσαλονίκης, οδικά έργα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και έργα τα οποία δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει και πρέπει να επισπεύσουμε την έναρξή τους το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η ατζέντα της συνάντησης εργασίας περιελάμβανε όλα τα καίριας σημασίας αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η πορεία εξέλιξης των εργασιώντου μετρό Θεσσαλονίκης, του οδικού άξονα Κ16, της εθνικής οδού Μουδανιών-Ποτίδαιας, του κάθετου άξονα Σερρών- Προμαχώνα στην Εγνατία Οδό, του οδικού άξονα Θέρμης- Γαλάτιστας, η αναβάθμιση της Δυτικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, η αποπεράτωση του οδικού άξονα σύνδεσης Καλοχωρίου με την Εθνική Οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης, η επανένταξη του έργου της παράκαμψης Χαλκηδόνας και παράκαμψης Γιαννιτσών της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, η επιτάχυνση του έργου επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων του διεθνούς αεροδρομίου «Μακεδονία», καθώς η επανεκκίνηση της κατασκευής της οδικής σύνδεσης του λιμανιού με την ΠΑΘΕ. Ειδικότερα, για το ζήτημα της παράκαμψης της Χαλκηδόνας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων να διερευνήσει τη δυνατότητα να εξευρεθεί άμεση λύση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει στην περιοχή με την απένταξη του έργου. Παράλληλα, οκ. Τζιτζικώστας και ο κ. Σιμόπουλος συζήτησαν λεπτομερώς και για τα έργα σχολικής στέγης που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Αναφορικά με το θέμα των αρχαίων ευρημάτων στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αποσαφήνισε τη θέση της ΠΚΜ «ότι το βασικότερο τμήμα των αρχαιοτήτων πρέπει να παραμείνει στη θέση του, αλλά ταυτόχρονα το αναπτυξιακό έργο του μετρό δεν πρέπει να καθυστερήσει ούτε μία μέρα παραπάνω. Είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο πνοής, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία».«Πρέπει να επικρατήσει η αναπτυξιακή λογική, με σεβασμό όμως στα σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα, που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου. Γι’ αυτό η τεχνική λύση για την παραμονή τμήματος των βασικών αρχαιοτήτων στο χώρο πρέπει να εξευρεθεί και να προχωρήσει ταχύτατα προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο σταθμό Βενιζέλου που θα βάλουν νέα εμπόδια στην πορεία υλοποίησης συνολικά του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

              Απότην πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλοςτόνισε ότι <span style=»mso-bidi-font-size:13.0pt