Δ.Τ. ΤΟΥ Ο.Α.Σ.Π. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Ο.Α.Σ.Π. – Ι.Τ.Σ.Α.Κ. (24-1-2014)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
(Ο.Α.Σ.Π.)

 

Δελτίο Τύπου

Σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, έγιναν από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτο Σιμόπουλο, τα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας -Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών στους Ελαιώνες της Πυλαίας Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Καθηγητής κ. Κοσμάς Στυλιανίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό της τριαντάχρονης προσπάθειας που χρειάστηκε προκειμένου να ανεγερθούν, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αυτές οι νέες υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες και αποτελούν μια ένεση αισιοδοξίας για το μέλλον του Οργανισμού και ενδυναμώνουν τις προσπάθειες τωνεργαζομένων προς την κατεύθυνση της αντισεισμικής προστασίας της χώρας.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, κ. Στράτος Σιμόπουλος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση επεσήμανε ότι το κτίριο που εγκαινιάζεται σήμερα, είναι μια ακόμη απόδειξη της τεχνικής μας δυνατότητας να παραδίδουμε έργα με σύγχρονες προδιαγραφές μέσα στο συμβατικό χρόνο και να απορροφούμε παράλληλα πόρους των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Σημαντικό είναι επίσης, ότι το κτίριο αυτό θα στεγάσει την ερευνητική προσπάθεια άξιων Ελλήνων επιστημόνων που ανήκουν σε μια Ελλάδα η οποία προσπαθεί, παράγει και ελπίζει.

 

Την εκδήλωση τίμησαν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ.Γαϊτάνη,  ο Πρώην Υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ.Γ. Μαγκριώτης, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη κος Γ. Τσίγκρος, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και εκπρόσωποι βουλευτών και Υπουργών. Παράλληλα παρέστησαν εκτός από τα μέλη του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΠ, οι πρώην Πρόεδροι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής κος Β. Παπαζάχος, καθώς και όσοι διετέλεσαν στο παρελθόν Διευθυντές του ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ.

Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις χρηματοδοτήθηκαν με 3,5 εκατομμύρια ευρώ από την Δράση του ΕΣΠΑ «Ερευνητικές Υποδομές» Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Έχουν σχεδιασθεί για ιδιαίτερα υψηλές σεισμικές επιταχύνσεις, σημαντικά υψηλότερες από αυτές που προβλέπουν οι ισχύοντες Αντισεισμικοί Κανονισμοί. Αυτό έγινε προκειμένου να είναι δυνατή η λειτουργία του κτιρίου ακόμη και μετά από πολύ καταστροφικό σεισμό. Επίσης έχει προβλεφθεί η ύπαρξη και η αυτόματη ενεργοποίηση ηλεκτρικής γεννήτριας υψηλής ισχύος για την ενεργειακή αυτοτέλεια του κτιρίου προκειμένου να λειτουργεί και κατά την περίοδο διακοπής της ηλεκτροδότησης κατά την περίπτωση καταστροφικού σεισμού.

 

Θεσσαλονίκη 24 Ιανουαρίου 2014

Γραφείο Τύπου ΟΑΣΠ