ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΨΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ (Άρθρο στη «Thessnews», 18-08-2018)

0
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία, με αφορμή την καταστροφή στην Αττική, ότι σε θέσεις ευθύνης πρέπει να επιλέγονται άνθρωποι με κριτήριο την επάρκεια στην παραγωγή έργου και στη διοίκηση και όχι με όρους θεάματος.
Μονοπώλησε, μάλιστα την επικαιρότητα για λίγες μέρες η περίπτωση του κ. Ψινάκη, του δημάρχου Μαραθώνα, του οποίου την παραίτηση ζήτησαν 25 από τους 31 δημοτικούς συμβούλους.
Προσωπικά δημοσίευσα την άποψη ότι ο κ. Ψινάκης, διάγει πολιτικά βίο παράλληλο με τον κ. Μπουτάρη τον δικό μας δήμαρχο.
Τι τους ενώνει;
Προφανώς, η πολιτική της ατάκας, της δήθεν εναλλακτικότητας του κασκόλ και η ασυλία από τα πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ.
Τους ενώνουν επίσης οι «παγωμένες αλατιέρες» και οι περσινές «φωτίτσες» στο Μαραθώνα.
Φυσικά και οι δυο θεωρούν ο ένας τον άλλον, απόλυτα επιτυχημένο, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι ακόμη και των δικών τους παρατάξεων έχουν εντελώς αντίθετη άποψη.
Παράλληλα και οι δυο, κυρίως με όρους αισθητικής έως σήμερα τονίζω, απολαμβάνουν και μιας ασυλίας από τμήμα της αστικής τάξης, ως επακόλουθο της οποίας θεωρούν ότι πιθανώς θα μπορέσουν με αξιώσεις να διεκδικήσουν πάλι την αυτοδιοικητική εξουσία.
Να μην μας διαφεύγει, επίσης, ότι μην διαθέτοντας, εναλλακτικές επιλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έως πρόσφατα την πρόθεση (δεν ξέρω τι θα κάνει τελικά) να τους στηρίξει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η πολιτική απαξίωση, όμως, που βιώνει ο κ. Ψινάκης παράλληλα με την αντίστοιχη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε πάλι στην επιφάνεια την ανάγκη η θεσμική εκπροσώπηση των πολιτών να βασίζεται στην επάρκεια και στην αίσθηση ευθύνης όχι μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Παραστατικά, αναφέρει σχετικά ο κ. Λευτέρης Κουσούλης στο Βήμα της Κυριακής 5 Αυγούστου: «Για το δύσκολο μέτωπο της κοινής πορείας, ο σοφός λαός υιοθετεί συχνά κριτήρια διασημότητας και μιντιακής δημοφιλίας. Και μαζί με τους δημοφιλείς αστέρες διασκεδάζει τους μύχιους φόβους του για την τραγικότητα της ζωής και του θανάτου. Τα κόμματα θεώρησαν φυσική αυτή την κατάσταση που αποδυναμώνει ένα σώμα αντιπροσώπων, καθώς αυτό συγκροτείται από ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους είναι απολύτως ανεπαρκείς για αυτό που εκλέγονται. Το μοντέλο αυτό έχει εξαντληθεί.»
Μαζί του, συμπληρώνω οι πιθανότητες οι κύριοι Μπουτάρης και Ψινάκης να είναι οι επόμενοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Μαραθώνα.
Πολιτικούς βίους παράλληλους έχουν και θα έχουν.