Την κεντρική πολιτική του εκδήλωση πραγματοποίησε, απόψε, στην αποθήκηΓ’ στο λιμάνι, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ΣτράτοςΣιμόπουλος.

 

Ο κ. Σιμόπουλος επεσήμανε ότι «ψήφος στη Ν.Δ. είναι ψήφοςελπίδας. Για αυτό στις 6 Μαΐου ψηφίζουμε για να αλλάξουμε και πολιτικές αλλάκαι πρόσωπα που μας οδήγησαν στη σημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση».

 

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναιυποψήφιος, υποστήριξε ότι «η κοινωνία έχει ανάγκη ανθρώπους των πράξεων και όχιτης επικοινωνίας και του θεάματος» και πως μετά από τριαντάχρονη δραστηριότηταστον ιδιωτικό τομέα ως μηχανικός, θεωρεί ότι βρίσκεται στην κατάλληλη ηλικία ναμεταφράσει αυτήν την εμπειρία σε συγκροτημένη άποψη, δημιουργία και δράση, μεστόχο να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες στην αγορά. «Προφανώς θα συμβάλλωέτσι, με κάποιον τρόπο στη μείωση της ανεργίας, η οποία αποτελεί σήμερα τημεγαλύτερη γάγγραινα της ελληνικής κοινωνίας» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους δρόμους της ανάπτυξης οιοποίοι, όπως είπε, μπορούν να οδηγήσουν σε ανακοπή της ύφεσης, ανάκαμψη καισταδιακή ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα εστίασε στη μείωση των φορολογικώνσυντελεστών, στην καθιέρωση ενιαίου φόρου ακινήτων, στην ίδρυση ΓενικήςΓραμματείας απεμπλοκής επενδύσεων, στην ανακήρυξη Α.Ο.Ζ., στην εξόφληση τωνυποχρεώσεων του κράτους προς τους ιδιώτες, στην εκταμίευση των κονδυλίων τουΕΣΠΑ με έμφαση στην επιχειρηματικότητα νέων και αυτοαπασχολούμενων, στηνεπανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης με ουσιαστικές αποκεντρωμένεςαρμοδιότητες καθώς και στην αναγκαιότητα μιας συνταγματικής αναθεώρησης με τηνεφαρμογή αναδρομικού πόθεν έσχες υπουργών, αλλαγή του νόμου περί ευθύνηςυπουργών και την κατάργηση των προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα βουλευτικάκαθήκοντα. 

 

«Η Ν.Δ. ζητά καθαρή εντολή για να αλλάξει τα πάντα και ναξεκινήσει η νέα Μεταπολίτευση. Αυτό, άλλωστε, είναι σήμερα και το πιο δυνατόκοινωνικό αίτημα» σημείωσε μεταξύ άλλων. 

 

Όσον αφορά στα θέματα της Θεσσαλονίκης, ο κ. Σιμόπουλοςαναφέρθηκε στην απουσία κυβερνητικού πλάνου στρατηγικής ανάπτυξης της ΒόρειαςΕλλάδας την τελευταία τριετία και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο το»αναπτυξιακό πεντάγωνο» της πόλης μπορεί να συμβάλλει ώστε η Θεσσαλονίκη νακαταστεί αναπτυξιακός πόλος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

 

Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε: «την Κυριακή,αποφασίζουμε υπεύθυνα. Για την πατρίδα μας, για εμάς και τα παιδιά μας. Δενχαρίζουμε τη ψήφο μας. Και επειδή ψηφίζω σημαίνει εμπιστεύομαι, σας καλώ να μεεμπιστευτείτε. Οι Έλληνες μπορούμε, η Ελλάδα θα τα καταφέρει, μαζί θα τακαταφέρουμε. Στις 6 Μαΐου ψηφίζουμε δυνατά, ψηφίζουμε Ν.Δ., ψηφίζουμε ΑντώνηΣαμαρά». 

<w_LsdException Locked=""false""