«ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ»

Μιλώντας στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης «Έλλη Παπαπαναγιώτου», ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Στράτος Σιμόπουλος, ολοκλήρωσε χθες Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015, τον κύκλο των εκδηλώσεων του στη δυτική πλευρά της πόλης.
Ο κ. Σιμόπουλος, ενώπιον κατοίκων της Πολίχνης και της Ευκαρπίας, αναφέρθηκε σε σειρά έργων τα οποία προωθήθηκαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια, επί των ημερών του στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων. Πρόκειται για έργα τα οποία αφορούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά όχι μόνον αυτών.
«Το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας προϋποθέτει την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των περιοχών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμόπουλος.
Έτσι, ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ως πολιτικός προϊστάμενος του Οργανισμού «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», εργάστηκε συστηματικά για την εξάλειψη της διπλοβάρδιας στα σχολεία, η οποία αποτελούσε μεγάλη πληγή για τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Δεκάδες νέες αίθουσες παραδόθηκαν, άλλες κατασκευάζονται και άλλες δημοπρατούνται.
Σημαντικό έργο όμως, αποτελεί η αναβάθμιση της δυτικής περιφερειακής οδού. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής ανισόπεδων κόμβων, ώστε να καταργηθούν τα φανάρια και οι Θεσσαλονικείς να χρειάζονται πολύ λιγότερο χρόνο για να τη διασχίσουν, κυρίως μάλιστα σε ασφαλείς συνθήκες.
Ταυτόχρονα, προχώρησε η σύνδεση του ΠΑΘΕ με το Λιμάνι, η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής διάβασης στη Μενεμένη υπογράφεται, ενώ και άλλα έργα προχωρούν.
«Υλοποιούμε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη και αλλού και ικανοποιούμε χρόνια αιτήματα. Επιθυμώ να συνεχίσω την προσπάθεια και μέσα από τη Βουλή», υπογράμμισε ο κ. Σιμόπουλος.