Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις τουΣυνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Παρασκευή, 20Απριλίου 2012,  ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης,Στράτος Σιμόπουλος και συζήτησε  τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τονπρόεδρο του ΣΥ.ΦΑ, Λάζαρο Φαρσάκη.

 

Ο κ. Σιμόπουλος  διαπίστωσε την «ανασφάλειαπου νοιώθουν οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού για το μέλλον τους» η οποία, όπωςείπε, «πηγάζει από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα, τη βαθιάύφεση και από την αδυναμία της έως σήμερα κυβερνητικής πολιτικής να βάλει πάτοστο βαρέλι της ελληνικής οικονομίας».

 

Επίσης έγινε διεξοδική συζήτηση με τον κ. Φαρσάκηγια τις ελλείψεις σε φάρμακα και την περιορισμένη ρευστότητα στον κλάδο. 

 

«Πληροφορήθηκα ότι η πτώση του τζίρου σταφαρμακεία είναι μειωμένη κατά 42% εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και τωνοφειλών των ασφαλιστικών ταμείων που υπολογίζονται σε 42 εκατομμύρια ευρώ. Όλααυτά οδηγούν τον κλάδο σε μαρασμό» σημείωσε ο κ. Σιμόπουλος, προσθέτοντας πως«μια ανάσα θα αποτελούσε η άμεση εξόφληση των οφειλών με ένα μικρό τμήμα απότην επόμενη δόση των χρημάτων της δανειακής σύμβασης». 

<w_LsdException Locked="false" SemiHidden="true" UnhideWhenUsed="true"|"|"|"|"
3"

16

Απαντώνταςσε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου τηςΝέας Δημοκρατίας για την οικονομία, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Α΄Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ΝέαΔημοκρατία κτίζει με συνέπεια, οικονομική και πολιτική πρόταση για τις 7 Μαΐου.Με την ομιλία του στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς επιβάλλει την ατζέντα τωνεκλογών. Κατέθεσε κοστολογημένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, αναφέρθηκε σεσυγκεκριμένους άξονες για τη στήριξη της μεσαίας τάξης, των δανειοληπτών, τωνανέργων και πρότεινε τρόπους για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τηναναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και τις ιδιωτικοποιήσεις.   

Η ΝέαΔημοκρατία είναι έτοιμη να αναλάβει την τύχη της Ελλάδας. Διαθέτει σχέδιο,όραμα, πολιτική βούληση. Το μόνο που χρειάζεται είναι δίπλα στο θυμό και τηνοργή που αισθάνονται οι πολίτες, να προστεθεί και η παράμετρος τηςσοβαρότητας».