ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

0

Με αφορμή το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο και τη συζήτηση για τηπιθανότητα επιβολής προκαταβολής φόρου 8%, από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταιστο χώρο των υπηρεσιών, για μια ακόμη φορά γίνεται φανερό ότι οι νόμοι στηνΕλλάδα γίνονται κυριολεκτικά στο πόδι και δυστυχώς γίνονται από ανθρώπους χωρίςεπαφή με την αγορά.

Διότι δεν μπορεί όποιος σκέφτηκε αυτή τη διάταξη να γνωρίζει τι σημαίνειεπιχειρηματικότητα , πως λειτουργεί η αγορά και ποια είναι σήμερα η κατάστασητων επιχειρήσεων.

Για μια ακόμη φορά, μάλλον ένας μανδαρίνος του υπουργείου οικονομικών ήκάποιος πολιτικός, ο οποίος βλέπει την επιχειρηματικότητα, ως μητέρα όλων τωνκακών για την ελληνική οικονομία και όχι το δημόσιο ως τη πηγή όλων τωνελληνικών δεινών, αποφάσισε να πυροβολήσει κατά ριπάς εναντίον τωνεπιχειρήσεων.

Στο όνομα της πάταξης των πλαστών και εικονικών τιμολογίων που είναιπερισσότερα στο χώρο της παροχής υπηρεσιών , διότι εκεί δεν διακινούνταιπροϊόντα, αποφάσισε να τιμωρήσει όλες τις υπόλοιπες νομοταγείς επιχειρήσεις.

Η ίδια βέβαια, φιλοσοφία υπάρχει και στο καθεστώς της αυτοψίας για τις έδρεςτων εταιριών ή στην επιστροφή του ΦΠΑ στους εξαγωγείς και στις εταιρίες πουπροχωρούν σε επενδύσεις παγίου κεφαλαίου.

Πυρήνας αυτής της φιλοσοφίας είναι η άποψη, ότι για να αποτραπεί η έκδοσηεικονικών και πλαστών τιμολογίων, πρέπει να δημιουργηθεί ένα μεγάλο σύστημαελέγχων και προκαταβολών φόρου, παραβλέποντας ότι έτσι δημιουργούμε μεγάλοπρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και τα έσοδα θα μειώνονταισυνεχώς, ως αποτέλεσμα της οικονομικής επιβράδυνσης.

Αλλαγή νοοτροπίας λοιπόν χρειάζεται στη λήψη αποφάσεων και συμμετοχή σ’ αυτήανθρώπων της αγοράς, είτε μεμονωμένων ατόμων με πείρα και γνώσεις είτε τωνσυλλογικών τους φορέων.

Προς Θεού! λοιπόν, μην πυροβολείτε άλλο την επιχειρηματικότητα διότιουσιαστικά πυροβολείτε τα πόδια της εθνικής οικονομίας.

Δεν έχει δημοσιευθεί. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (06-04-2010)