ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ (Εφημερίδα «Karfitsa» 29-6-2013)

Οι προετοιμασίες του 9ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας συνάντησαν στην πορεία τους τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Το νέο κυβερνητικό σχήμα, αποτέλεσμα συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μιας υπεύθυνης πολιτικής, που αντιστρατεύεται τις σειρήνες του λαϊκισμού.
Με δεδομένη την μικρή απόσταση που χωρίζει την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης από τη διεξαγωγή του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, πολλοί σπεύδουν να προδικάσουν μια εσωστρεφή πολιτική συζήτηση, αγνοώντας ωστόσο την ιστορία της παράταξης. Τους θυμίζω λοιπόν ότι η Νέα Δημοκρατία πάντα τις κρίσιμες στιγμές ασχολείται με τα «μεγάλα», με την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια να είναι ένας μόνο σταθμός αυτής της διαδρομής.
Έτσι σήμερα, επιχειρούμε την ανάκτηση της πολλαπλά τρωθείσας διεθνούς μας αξιοπιστίας και υλοποιούμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα θεραπεύσουν χρόνιες αδυναμίες. Προηγουμένως, βέβαια, διασφαλίσαμε την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επικεντρώσαμε τις δυνάμεις μας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Πυξίδα μας στην προσπάθεια αυτή είναι η ευθύνη, που ανάγεται σε ύψιστη ιδεολογία και απαιτεί γενική συστράτευση.
Αυτό, βέβαια δε σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητες μια σειρά από αλλαγές στο εσωτερικό του κόμματος. Λιγότερες κομματικές οργανώσεις, θεματικές μάλιστα και περισσότερη χρήση των νέων τεχνολογιών θα μας φέρουν ακόμη πιο κοντά στα σύγχρονα, ευρωπαϊκά κόμματα. Επιπλέον, δεξαμενές σκέψης, με επικεφαλής καταξιωμένα στον επαγγελματικό τους στίβο στελέχη, θα αμβλύνουν την απόσταση πραγματικής και πολιτικής ζωής, συμβάλλοντας στην αύξηση της κυβερνησιμότητας του κόμματος και την ανάληψη πρωτοβουλιών με άμεσο και ουσιαστικό όφελος στην καθημερινότητα των πολιτών.
Οφείλουμε όμως να φροντίσουμε ταυτόχρονα και το παρόν των Ελλήνων πολιτών, προσφέροντας στη χώρα εγγύηση πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης. Για την Νέα Δημοκρατία, πριν ή μετά το συνέδριο, η σωτηρία της χώρας υπερβαίνει πολιτικά στεγανά, προσωπικές απογοητεύσεις και μικροκομματικά οφέλη και εμείς, όπως άλλωστε έχει επισημάνει και ο πρωθυπουργός, αυτό το χρέος προς την πατρίδατο αναλάβαμε και θα το φέρουμε εις πέρας.