ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ (Εφημερίδα «Metrosport» 22-9-2013)

0
Αναμφίβολα, αυτό που διακρίνει κανείς τόσο στην πολιτική όσο και στο ποδόσφαιρο είναι το πάθος για την νίκη.
Η νίκη είναι αποτέλεσμα καθημερινής και επίπονης προσπάθειας, σκληρής προπόνησης και αντοχής. Την τελευταία επιδεικνύει όλο το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός, προσβλέποντας σε καλύτερες μέρες. Οι θυσίες του αρχίζουν να πιάνουν τόπο και όλοι, εντός και εκτός των συνόρων, πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα σκοράρει.
Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το πρώτο γκολ και απομένουν κι άλλα μέχρι να λήξει νικηφόρα ο αγώνας. Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης και των δαπανών και όχημα για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Οι αριθμοί αποτυπώνουν ότι η Ελλάδα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και ένα μήνυμα στους εταίρους της ότι επιτυγχάνει τους στόχους.
Οι πρώτες στιγμές χαράς για την εθνική αυτή επιτυχία ωστόσο συνοδεύτηκαν από καχυποψία. Ορισμένοι έσπευσαν να αμφισβητήσουν τους αριθμούς και προσπαθώντας να ακυρώσουν το γκολ και τις θυσίες, είδαν στη γραμμή του οφσάιντ το πρωτογενές πλεόνασμα και έσπευσαν να το αποδομήσουν. Μόνο που αν ακυρωθεί το πρώτο γκολ, θα ακυρωθεί συνολικά και η προσπάθεια στερώντας από τους Έλληνες άδικα τη νίκη.
Βέβαια όλες οι προσπάθειες, όπως και οι αγώνες κρίνονται από το αποτέλεσμα που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι ο χρόνος που θα αρχίσει να αναπτύσσεται και μάλιστα ραγδαία το εθνικό εισόδημα και θα μειώνεται η ανεργία.
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα ορισμένων μηνών.