ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…(ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ «MYPORTAL.GR», 16-10-2017)

0
Πάντα είναι η πραγματικότητα…
Όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με την πολιτική, δημοσιογράφοι, επικοινωνιολόγοι, αλλά και οι ίδιοι οι πολιτικοί και τα στελέχη των κομμάτων δίνουν πολλές φορές, ιδιαίτερη σημασία στην εικόνα βάζοντας σε δεύτερο πλάνο την ουσία.
Η ουσία, όμως, είναι εκείνη, η οποία διαμορφώνει, κυρίως, τις τάσεις της κοινής γνώμης, με αιχμή τα θέματα της οικονομίας.
Η επισήμανσή μου αυτή γίνεται με αφορμή τη μείωση της δημοσκοπικής διαφοράς, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις πρόσφατες μετρήσεις.
Προέκυψε, όχι διότι η ΝΔ είχε προβλήματα στην επικοινωνιακή της στρατηγική και πρακτική, αλλά διότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μείωσε φυσιολογικά το επίπεδο της οικονομικής ανασφάλειας σε ορισμένους πολίτες.
Τα προβλήματα, βέβαια, είναι παρόντα, με κυρίαρχα την ανεργία, την υπερφορολόγηση, την απουσία ή το «σταμάτημα» επενδύσεων και την αύξηση των χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Παράλληλα, έρχεται η τρίτη αξιολόγηση και όπως όλα δείχνουν και η υπογραφή μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, ενός δεσμευτικού πλαισίου για την οικονομική πολιτική της χώρας μετά το καλοκαίρι του 2018.
Λογικά, η σημερινή συγκυβέρνηση θα επιβεβαιώσει τον εαυτό της και θα προχωρήσει σε ατέρμονες διαπραγματεύσεις, με την ανασφάλεια να επιστρέφει.
Ψυχραιμία, λοιπόν, χρειάζεται από την πλευρά της ΝΔ, υπομονή και επιμονή στην υποστήριξη της μεταρρυθμιστικής της ατζέντας για την οικονομία και το δημόσιο, η οποία βέβαια πρέπει να αρχίσει να εξειδικεύεται, με έμφαση στα θέματα της καθημερινότητος όπου υπάρχει «πεδίον δόξης λαμπρόν».
Η Ν.Δ., έχοντας τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση, μπορεί να εκφράσει παράλληλα όλους εκείνους τους πολίτες που επιθυμούν «να φύγει η καταχνιά πάνω από τη χώρα».
Οφείλει, τέλος, πάντα να θυμάται ότι οι πολίτες, κατά κανόνα, επιλέγουν πολιτικά εκείνους που τους εκφράζουν με πρωτότυπο και όχι με αντίγραφο τρόπο, κάτι που αποτελεί σήμερα το κύριο όπλο της απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει στην οικονομία ένα διαφορετικό από το πραγματικό της πρόσωπο.