ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗ ΠΙΕΡΙΑ. (ΣΤΙΣ 8-7-2022)

«Οι βουλευτές καλούμαστε αρκετές φορές να μιλήσουμε σε ακροατήρια, χωρίς να γνωρίζουμε τα θέματα που τα απασχολούν. Αισθανόμαστε πολλές φορές σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Δεν συμβαίνει αυτό τώρα. Μηχανικός επιχειρηματίας είμαι 40 χρόνια και μάλιστα έχω την τύχη και την χαρά να έχουμε κατασκευάσει 3-4 έργα στην περιοχή σας. Γνωρίζω λοιπόν στο πετσί μου τη μάχη που δίνει ο ελεύθερος επαγγελματίας, κυρίως ο μικρομεσαίος και γνωρίζω την μάχη απέναντι στη γραφειοκρατία και σε ένα κράτος που όσο και αν βελτιώνεται παραμένει δέσμιο αγκυλώσεων. Αγκυλώσεις τις οποίες, προσπαθούμε εμείς οι βουλευτές να μειώσουμε, όσο είναι δυνατόν, δίνοντας μάχη με κατεστημένες νοοτροπίες. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που καθημερινά λύνει η παρούσα κυβέρνηση.
Τρία χρόνια έχει καταφέρει να λύσει θεσμικά προβλήματα τα οποία λίμναζαν για δεκαετίες. Δεν είναι όμως όλα ρόδινα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχουν και αλλά θέματα τα οποία ακόμη δεν έχουν ωριμάσει για να επιλυθούν. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει κάνει έργο που πολλοί από εμάς δεν το ξέρουν. Παραδείγματος χάρη το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο για τους δασωθέντες αγρούς. Αφορά δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι είχαν δει την περιουσία τους να απαξιώνεται γιατί κάποια στιγμή μια δασική υπηρεσία είπε ότι είναι δάσος. Εάν δεν ήταν δάσος το 1945, δεν είναι πλέον δάσος και τώρα. Ποιος ξέρει επίσης ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει ετοιμάσει νομοθετική ρύθμιση, η οποία πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο, με την οποία σταματάει να υφίσταται το πρόβλημα με τα ανταλλάξιμα και με τις καταπατημένες δημόσιες εκτάσεις. Τέτοια θέματα μπορώ να
αναφέρω πολλά. Μάλιστα όταν θα γίνουν οι εκλογές θα γυρίσω 40 βίντεο με 40 παρεμβάσεις θεσμικές δικές μου που πέτυχαν. Ναι! Αλλά αυτές πέτυχαν γιατί υπήρχε μια κυβέρνηση με την οποία συνεργάστηκα και ένας πρωθυπουργός που όποτε έπρεπε έσκυβε πάνω στα θέματα, σήκωνε το τηλέφωνο και έλυνε θέματα. Η κυβέρνηση λοιπόν, η κοινοβουλευτική ομάδα έχει μια συγκεκριμένη άποψη. Είναι μια άποψη φιλελεύθερη που όταν χρειάζεται έχει κοινωνικό πρόσωπο. Μια άποψη που είναι δίπλα, κυρίως ,στον ελεύθερο επαγγελματία, στον άνθρωπο της ιδιωτικής οικονομίας και αυτό φαίνεται μέσα από τα μέτρα, τα οποία ήδη εδώ οι προλαλήσαντες υπουργοί ανέφεραν. Μέτρα που πραγματικά μειώνουν το φορολογικό βάρος σε μεγάλο βαθμό. Ένα φορολογικό βάρος το οποίο μειώθηκε αλλά ήρθε η ενεργειακή κρίση, εισαγόμενη και δυστυχώς αντιστάθμισε όλες αυτές τις ελαφρύνσεις. Συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε η κοινοβουλευτική ομάδα, με την κυβέρνηση. Μην διστάζετε να απευθύνεστε στους βουλευτές. Η κυβέρνηση ακούει και έχουμε βουλευτές που μπορούν να παρεμβαίνουν ανα πάσα στιγμή, δημόσια και ιδιωτικά στην κυβέρνηση. Και καμία φορά να τραβάνε και κανένα αφτί μέσα στην κυβέρνηση.»
Δείτε εδώ: https://bit.ly/3Ijll24 τον χαιρετισμό μου.

</div>