ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ (1928 – 2008)

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ αποτελεί πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης, γεγονός που αποτελεί αυτό καθ’ αυτό σημαντικότερη διάκριση και από τις πάμπολλες άλλες τις οποίες έχει προσφέρει στους φιλάθλους του και στην πόλη.

Από την Προσφυγική Ένωση της δεκαετίας του ΄20, έως τον σημερινό Μακεδονικό και από τα λασπωμένα γήπεδα έως τις σημερινές σύγχρονες εγκαταστάσεις έχουν περάσει ογδόντα χρόνια χωρίς να απουσιάζει ποτέ από τα αθλητικά γεγονότα της πόλης, ούτε ακόμη και κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Η φωτογραφία μάλιστα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα του Μακεδονικού κάτω από τα βλέμματα των στρατιωτών του κατακτητή αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα.

Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια τόσο στο Δήμο Θεσσαλονίκης όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου για την έκδοση αυτού του τόσου καλαίσθητου και περιεκτικού λευκώματος και εύχομαι στο Δήμο να συνεχίσει να είναι αρωγός του αθλητισμού της πόλης και στον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ να συνεχίσει να μας κάνει περήφανους με νέες διακρίσεις, σε όλα τα αθλήματα.

Βέβαια, οι διακρίσεις αυτές δεν μπορεί να έρθουν χωρίς την άνοδο του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου της πόλης και ιδιαίτερα των Δυτικών συνοικιών αυτής. Μία άνοδος η οποία μπορεί να προέλθει μόνο από μία συντονισμένη προσπάθεια όλων των δυνάμεων της πόλης να την καταστήσουν οικονομική και πολιτικά ισχυρή.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Χαιρετισμός: Κέντρο Ιστορίας Δήμου Θεσσαλονίκης – ΑίθουσαΑλέξανδρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ 23-02-2009