ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ( ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΟΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 20-6-2022)

ΠΑΡΚΟ ΣΤΗ ΣΟΦΟΥΛΗ
Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς για τα προς απαλλοτρίωση ακίνητα του δήμου με έμφαση στο οικόπεδο της Εθνικής Τράπεζας μπροστά στο Shark.
Ο χαιρετισμός μου:
<< Προσωπικά πάντα κινούμαι με βάση μια κοινωνική και ιδεολογική θεώρηση που έχω. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει. Είτε είμαι στην πλειοψηφία είτε είμαι στη μειοψηφία. Ξεκαθαρίζω λοιπόν.Δεν μπορεί το κράτος να κρατάει ομήρους ιδιώτες μέσω της ιδιωτικής περιουσίας. Δεν μπορεί για δεκαετίες επειδή έτσι το θέλουν η το θέλησαν κάποιοι δήμαρχοι η ιδιωτική περιουσία να είναι αναξιοποίητη. Ταυτόχρονα, όμως, ανάγκη έχουν οι πολίτες, από χώρους αναψυχής. Έχουν όμως από χώρους αναψυχής για τους οποίους πρέπει να υπάρχουν τα κονδύλια για τις απαλλοτριώσεις, για τη δημιουργία τους και την συντήρηση. Επειδή λοιπόν η εποχή που κόβαμε χρήματα πέρασε πριν και επειδή περάσαμε και την εποχή των μνημονίων, πρέπει να γνωρίζουμε ότι απαιτείται προγραμματισμός και ταυτόχρονα, να υπάρχουν τρόποι χρηματοδότησης. Έρχομαι λοιπόν στο συγκεκριμένο θέμα.Ναι πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη από το ταμείο ανάκαμψης δεν έχει πάρει και δεν έχει διεκδικήσει το ποσοστό που θα μπορούσε να έχει και αυτό οφείλουμε να το κάνουμε. Οφείλουμε να το κάνουμε κυρίως όσοι είμαστε στη συμπολίτευση και βέβαια συνεργαζόμενοι με τις τοπικές αρχές της Θεσσαλονίκης και για την συγκεκριμένη περίπτωση, με το Δήμο Καλαμαριάς.
Προσωπικά πιστεύω στην ανταποδοτικότητα, πιστεύω στην ελεύθερη οικονομία. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένα τσουβάλι με χρήματα και ένας κρατικός προϋπολογισμός ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξαγγέλει έργα.Επίσης για το θέμα του πάρκου στη Σοφούλη είμαι στη διάθεση σας, για την συνάντηση,Δήμαρχε ,με τη διοίκηση της Εθνικής και αν χρειαστεί και με τον ΑΟΑ.Πάντα όμως μέσα στα πλαίσια τα οποία ανέφερα. Για το παραλιακό μέτωπο,η άποψη μου είναι σταθερή, έχει εκφραστεί σε δημοτικό συμβούλιο το οποίο έγινε με τηλεδιάσκεψη και από αυτά που έχω πει τότε, μπορώ να τα λέω συνέχεια. Αυτή είναι η άποψη μου, είναι πεντακάθαρη και για αυτή παλεύω.Ευχαριστώ πολύ. >>
Δείτε και εδώ τον χαιρετισμό μου: https://bit.ly/3OsBcNH