ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΓΥΡΟΥ

0

Εδώ και λίγες μέρες το ΠΑΣΟΚ, βλέποντας το μήνυμα αποδοκιμασίας που έστειλεο ελληνικός λαός την προηγούμενη Κυριακή, τόσο στην κυβερνητική πολιτική όσοκαι στο εκβιαστικό δίλημμα του Πρωθυπουργού, έκανε άλλη μια θεαματική στροφήγύρω από την εκλογική αναμέτρηση του β΄ γύρου  στους δήμους και τιςπεριφέρειες.  Σε μια επιχείρηση να ακυρώσει προκαταβολικά την αναμενόμενη νέα αποδοκιμασία των πολιτών στους υποψηφίους που στηρίζει, την ξαναβάφτισεαυτοδιοικητική και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, «ξέθαψε» πάλι τα τετριμμένα περί«συντηρητικού καθεστώτος στην πόλη» και «σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων»,με σκοπό φυσικά να παραπλανήσει τους αγανακτισμένους από τις κυβερνητικέςπολιτικές ψηφοφόρους.

Είτε όμως το θέλει η κυβέρνηση, είτε δεν το θέλει, οι εκλογές της επόμενηςΚυριακής είναι το ίδιο πολιτικές όσο και αυτές του πρώτου γύρου. Είναι εκλογέςόπου ο λαός μπορεί και πρέπει να στείλει το μήνυμα της ανάγκης για υιοθέτησηενός νέου μείγματος οικονομικής πολιτικής, σήμερα κιόλας, πριν από τη λήψηνέων, αναποτελεσματικών για την οικονομία αλλά και επώδυνων για τους πολίτες,μέτρων.

Ενώ στη χώρα υιοθετείται μια λανθασμένη, ως προς τον κεντρικό της πυρήνα,πολιτική, είναι ουτοπικό να προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν ότι  τοκύριο ζητούμενο είναι τα προγράμματα των αυτοδιοικητικών συνδυασμών και ταπρόσωπα που, σε τελευταία ανάλυση, όλα στοχεύουν, με τον ένα ή άλλο τρόπο, σεμια πόλη πιο καθαρή και πράσινη, με περισσότερη αισθητική και εντονότεροκοινωνικό δίχτυ προστασίας. ʼλλωστε,  όποιος και να εκλεγεί νέος ΔήμαρχοςΘεσσαλονίκης, είναι γνωστό ότι θα έχει «δεμένα τα χέρια» από τις μειώσεις τωνπόρων που το μνημόνιο επιβάλλει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Πολιτικές, λοιπόν, είναι πρωτίστως οι εκλογές της Κυριακής και στηΘεσσαλονίκη. Και έτσι πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε όλοι μπροστά στην κάλπη.

Δημοσίευση: Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (13/11/2010)