Στη ΓενικήΣυνέλευση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία «Μέριμνα Ζωής»,του δήμου Παύλου Μελά, παραβρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος. 

 

Όπως είπε στηντοποθέτηση του: «Οι πολίτες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα της επιλογής για τιςυπηρεσίες που τους προσφέρονται, είτε απ΄ ευθείας, αν πρόκειται για προσωπικάθέματα είτε μέσω εκλεγμένων αντιπροσώπων αν πρόκειται για θέματα τηςκοινότητας. Με οδηγό τη διοικητική αποκέντρωση, λοιπόν, η δύναμη του κράτουςπρέπει να μεταφερθεί στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο και να διευρυνθεί το φάσμαόσων παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις. Έτσι, οιγονείς των παιδιών με αναπηρία θα μπορούν να αξιοποιούν το επίδομα πουλαμβάνουν επιλέγοντας εκείνοι αν θα απευθυνθούν στο δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέαή τις μη κυβερνητικές οργανώσεις». 

 

Με αυτόν τοντρόπο, συνέχισε ο κ. Σιμόπουλος, «η δημόσια υπηρεσία μπορεί να γίνει ανταγωνιστικήκαι ταυτόχρονα να καλύπτει μόνη της τα έξοδα λειτουργίας, μέσω των εισπράξεωναπό τους πολίτες που την επιλέγουν. Με απλά λόγια, σήμερα είναι ο κατάλληλοςχρόνος να αρχίσει η προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου, σύγχρονου κράτους τοοποίο θα βρίσκεται πιο κοντά στο πολίτη και στις ευπαθείς ομάδες». 

 

Από την πλευράτου ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Μέριμνας Ζωής» Γιώργος Φωτιάδης και ο αντιπρόεδροςτου συλλόγου Στέφανος Θεοφανίδης, ευχαρίστησαν τον κ. Σιμόπουλο για τοενδιαφέρον του και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην πολιτική του προσπάθεια.

<w_LsdException Locked="false" SemiHidden="true" UnhideWhenUsed="true" Name="