ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η Κυβέρνηση ξεκίνησε, όπως είχα προβλέψει εδώ και βδομάδες, να ανακοινώνει σταδιακά το νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, αλλά για τη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά. Δηλαδή ανέξοδες υποσχέσεις, χωρίς σχέδιο, χρηματοδότηση κλπ.
Χθες ,ένα κυβερνητικό στέλεχος εξήγγειλε τη παραχώρηση του στρατοπέδου Κόδρα στο Δήμο Καλαμαριάς, παρά τα μεγάλα ιδιοκτησιακά προβλήματα και τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού που μπορεί να κρατήσουν πολλά χρόνια.
Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι εξαγγελίες για χώρους πολιτισμού και αναψυχής, ανεξάρτητα αν η ανεργία είναι το κύριο πρόβλημα της κοινωνίας. Με χθεσινή ανακοίνωση επίσης η Αττικό Μετρό δηλώνει πως στο τέλος του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια του τροχαίου υλικού για το Μετρό, ενώ χωρίς ακόμη να έχει συμφωνήσει πλήρως τις προδιαγραφές με τον ανάδοχο, παρουσιάζει ένα βαγόνι, το οποίο η κατασκευάστρια εταιρία πηγαίνει διεθνώς από Έκθεση σε Έκθεση (την προηγούμενη χρονιά είχε παρουσιάσει κάποιο άλλο…).
Καμία αναφορά, βέβαια, δεν γίνεται για την διαδρομή Συντριβάνι-Σιδηροδρομικός Σταθμός ,την κύρια του έργου, που θα παραδοθεί στη καλύτερη περίπτωση το 2023.
Στον ΟΑΣΘ ο νέος πρόεδρος προχωρεί σε δηλώσεις για να δημιουργήσει κλίμα, αλλά η κρατικοποίηση αργά η γρήγορα θα αποτύχει.
 Η συνέχεια θα έχει εξαγγελίες για τη σχολική στέγη και για τη υγεία .Για το πρώτο θέμα επιβάρυναν ένα υπαρκτό πρόβλημα στον Εύοσμο ,το Ρετζίκι και τον κεντρικό Δήμο, που η λύση του το 2014 είχε δρομολογηθεί με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
 Για το δεύτερο ας αναλογισθούν τις 2500 γυναίκες που περιμένουν να χειρουργηθούν στην Α Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου για γυναικολογικά περιστατικά.
Δυόμιση χρόνια θα απαιτηθούν.