ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ

Το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου έχει αρχίσει η κατασκευή νέας πτέρυγας χειρουργείων, επισκέφθηκε σήμερα ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τηΝέα Δημοκρατία, Στράτος Σιμόπουλος.

Ο κ. Σιμόπουλος ξεναγήθηκε σε κλινικές του Νοσοκομείου, ενώ στη συνέχεια θέλησε να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών στη νέα πτέρυγα των χειρουργείων, όπου διαπίστωσε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν.

Το συγκεκριμένο έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα του ιατρικού κόσμου της πόλης, καθώς και της πανεπιστημιακής κοινότητας και είναι σπουδαίο για τη Θεσσαλονίκη, προωθήθηκε επί των ημερών του κ. Σιμόπουλου στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, στο πλαίσιο δημιουργίας κτιριακών υποδομών με κοινωνικό πρόσημο.

Η σύμβαση υπογράφηκε τον περασμένο Αύγουστο και σήμερα τοέργο κατασκευάζεται, ώστε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να γίνει η θεμελίωση της νέας πτέρυγας.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας πτέρυγας σε τρία επίπεδα με υπόγειο, συνολικής επιφάνειας 4.145,30 τ.μ. Στη νέα πτέρυγα δημιουργούνται χειρουργεία, γραφεία διοίκησης, καθώς και κεντρική αποστείρωση και πλυντήρια.Παράλληλα, ανακατασκευάζεται η υπάρχουσα πτέρυγα χειρουργείων, τόσο στο υπόγειο του υφιστάμενου κτιρίου, όσο και στον όροφο. Στο έργο, περιλαμβάνεται και η προμήθεια – εγκατάσταση του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού.

«Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αναβαθμίζεται με τη δημιουργία της νέας πτέρυγας χειρουργείων, που θα ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές»,σημείωσε ο κ. Σιμόπουλος.