ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Κ. ΣΚΕΥΑ (16-10-2012)

Συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ.Στράτου Σιμόπουλου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστου Σκέυα. πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου σταγραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κος Γιαννακίδης Α., η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου καΝικολάου Γ., ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κος Ούστογλου Γ. και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Πασσάδης Ν.
 Στα πλαίσια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους χώρους της χερσαίας ζώνης του επιβατηγού και του εμπορικού λιμένος της Αλεξανδρούπολης.
Ο κ. Σιμόπουλος έκανε δηλώσεις σχετικά με την πορεία του έργου της εκβάθυνσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης. Ανέφερε πως οι σχετικέςμελέτες για την εκβάθυνση είναι έτοιμες και τα τεύχη δημοπράτησης στη διαδικασία προετοιμασίας, πρέπει όμως να δούμε πως θα χρηματοδοτηθούν. Η υλοποίηση του έργου της εκβάθυνσης λιμένα Αλεξανδρούπολης, τόνισε, αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης.
Έχουν αξιοποιηθεί μεγάλα λιμάνια της χώρας όπως της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, μεταξύ αυτών λοιπόν η σημερινή Κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατό για να κινηθεί προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης και άλλων λιμανιών της χώρας όπως αυτών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εφόσον ολοκληρωθούν έργα όπως η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα Αλεξανδρούπολης καθώς και σύνδεση αυτού με την  Περιφερειακή οδό τηςπόλης.

<w_LsdException Locked=»false» SemiHidden=»true» UnhideWhenUsed=»true» Name