ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ (15-10-2012)

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων  Έργων κ.Σιμόπουλου, με τους προέδρους των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου και τον πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης,πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.
Ο κ.Σιμόπουλος δήλωσε ότι: Ο ιδιωτικός τομέας είναι οβασικότερος μοχλός ανάπτυξης και είναι αυτός που μπορεί να μειώσει σε μεγάλο βαθμό την ανεργία. Επίσης, οι εκπρόσωποί του,  γνωρίζουν πολύ καλά τα τοπικά θέματα και προβλήματα και έχουν πάντα συγκεκριμένες προτάσεις για τηνεπίλυση τους.  Έχοντας αυτά κατά νου, συναντήθηκα με τους προέδρους τωνΕπιμελητηρίων και τον πρόεδρο του ΤΕΕ.
<w_LsdException Locked=»false»|»|»|»|»|»|»
3″
6
Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύτου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλου και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.
Στη συνάντηση ο κ. Σιμόπουλος ενημερώθηκε από τον κ. Λαμπάκη για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της ανατολικής περιφερειακής οδού, το οποίο όπως τόνισε ο κ. Σιμόπουλος : Είναι  ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό που σεσυνδυασμό με την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού και τον κάθετο άξονα Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, θα προσδώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή.
Ακόμη, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έθεσε το θέμα των χρηματοδοτήσεων της ανάπλασης του παλαιού – παλαιού νοσοκομείου και της επισκευής του λυκείου Φερών, οι οποίες, όπως δήλωσε ο κ. Σιμόπουλος, θα ξεκινήσουν σταδιακά, προκειμένου τα έργα να ολοκληρωθούν.
Νωρίτερα προηγήθηκε διευρυμένη σύσκεψη στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Γεωργίας Νικολάου, του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, κ. Γιώργου Ούστογλου και των Δημάρχων, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων των Δήμων του νομού Έβρου,κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Σιμόπουλο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή. Κύρια ζητήματα αποτέλεσαν η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, οι αποζημιώσεις τωνπλημμυροπαθών, τα έργα οδοποιίας, η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και τολιμάνι της Αλεξανδρούπολης.,
Ο κ. Σιμόπουλος δήλωσε ότι: H Θράκη αποτέλεσε τον πρώτοσταθμό των προγραμματισμένων συναντήσεών του με τοπικούς φορείς, κατανοώνταςτην σημασία της περιοχής και των έργων που εκπονούνται για την ανάπτυξη της.