ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Karfitsa» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (15-2-2014)

Ποια είναι η πρώτη εικόνα που αντίκρυσε η κυβέρνηση στην Κεφαλονιά;
Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε εδώ, αντικρύσαμε πολλά κτίρια με μεγάλο πρόβλημα και έναν τοπικό πληθυσμό σε απόγνωση που πολύ φυσιολογικά είχε απαίτηση να στηριχτεί και δεν πίστευε πως θα είχε την αρωγή την οποία τελικά είχε από την Πολιτεία.
 Σε τι φάση βρίσκεται σήμερα το νησί;
Σήμερα οι κάτοικοι κυρίως του Ληξουρίου σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της στέγασης, της σίτισης και του πόσιμου νερού, δεν αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Αρκετοί κάτοικοι βέβαια, παραμένουν στα αυτοκίνητα, αλλά πρόκειται για μια δική τους επιλογή. Το κράτος έχει διαθέσει κρουαζιερόπλοιο και πολεμικά πλοία προκειμένου να μείνουν εκεί. Υπολογίζεται πως στα πλοία μένουν 1200 άτομα, ενώ υπάρχει δυνατότητα και για άλλα χίλια.
Η ΕΥΔΑΠ, σε ό,τι αφορά στο πόσιμο νερό, αποκατέστησε το δίκτυο. Βέβαια,πρέπει να πούμε ότι και πριν από το σεισμό η ποιότητα του νερού δεν ήταν καλή.Με μέριμνα της Περιφέρειας και πολλές δωρεές υπάρχουν μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού. Τέλος η Περιφέρεια μοιράζει ημερησίως 3000 μερίδες φαγητό.

 

Γιατί δεν έχουν ανοίξει τα ξενοδοχεία για να φιλοξενήσουν τους σεισμόπληκτους;
Πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή της Παλικής έπρεπε να ξεκινήσουν προετοιμασία για την τουριστική περίοδο που έρχεται άμεσα. Επομένως δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα ξενοδοχεία.
 Εκτιμάτε ότι το νησί θα είναι έτοιμο για να υποδεχτεί τουρίστες;
Πιστεύω πως ναι! ʼάλλωστε αυτή την προσπάθεια καταβάλει η κυβέρνηση.
 Η εικόνα στο εξωτερικό θεωρείτε ότι είναι κακή;
Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Θεωρώ ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ακυρώσεις κρατήσεων σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω.