-Τι θέλετενα αλλάξετε στην ελληνική πραγματικότητα μέσω της συμμετοχής σας στην πολιτικήκαι τη Νέα Δημοκρατία;

«ΚυρίαΚαλαμαρά, δραστηριοποιούμαι τριάντα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως μηχανικός.Γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα της αγοράς και πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιοςμε τη Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης, θέλοντας να μεταφράσω αυτήν  την εμπειρίασε παρεμβάσεις και δράσεις προκειμένου να διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκεςκυρίως σε επίπεδο μικροοικονομίας. Στόχος μου είναι να συμβάλλω με κάποιοντρόπο στη μείωση της ανεργίας. Πέρα, όμως, από αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξηςθεωρώ ότι χρειαζόμαστε και ένα καινούργιο μοντέλο διακυβέρνησης. Αυτό μπορεί ναπροέλθει μέσα από μια Συνταγματική αναθεώρηση η οποία θα σηματοδοτήσει τημετάβαση στη νέα Μεταπολίτευση. Με λίγα λόγια, δηλαδή, στις 7 Μαΐου θα ήθελα ναμην ξαναδούμε μια από τα ίδια».  

Πιστεύετεστις κυβερνήσεις συνεργασίας και υπό ποιες προϋποθέσεις;

«Όσο πλησιάζουμεπρος τις εκλογές πρέπει να γίνει σαφές ότι το βράδυ της 6ης Μαΐου, πρέπει ναυπάρξει νικητής. Όσον αφορά στις κυβερνήσεις συνεργασίας, θα επαναλάβω τηδήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι η χώρα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της μεσυγκυβερνήσεις αταίριαστων συνεταίρων. ʼλλωστε στην Ελλάδα ποτέ δεν έγινανμεγάλες αλλαγές από μια πολυκομματική κυβέρνηση. Ξεκάθαρη λαϊκή εντολή καικυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για τιςμεταρρυθμίσεις που θα τολμήσουμε. Αυτό εννοεί η Νέα Δημοκρατία όταν λέει ότιθέλει να τα αλλάξει όλα». 

Πως θαπετύχει η νέα κυβέρνηση να ισορροπήσει στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τιςδεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές και τους εταίρους μας και στηνανάγκη της ελληνικής οικονομίας για ασφαλή πορεία και ανάπτυξη;

«Για αυτό τολόγο, κυρία Καλαμαρά, η Νέα Δημοκρατία έχει αναφερθεί σε ισοδύναμα μέτρα που θαπάψουν την περικοπή των μισθών στο δημόσιο τομέα και των συντάξεων, ενώ θασυμβάλλουν και στη μείωση της ανεργίας. Η Ν.Δ. δεν διαφωνεί με τους στόχους τουπρογράμματος, διαφωνεί με το μοντέλο που ακολουθείται. Υπάρχει άλλος δρόμος,αρκεί να ενώσουμε τους κρίκους στην αλυσίδα της ανάπτυξης. Οι προτάσεις πουέχει καταθέσει η Ν.Δ. κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Μείωση φορολογικώνσυντελεστών, ενιαίος φόρος ακινήτων, ίδρυση Γενικής Γραμματείας απεμπλοκήςεπενδύσεων, σταθερό δεκαετές φορολογικό καθεστώς επενδύσεων, απλοποίηση τηςφορολογικής νομοθεσίας, ανακήρυξη ΑΟΖ, εκταμίευση κονδυλίων ΕΣΠΑ με έμφαση στηνεπιχειρηματικότητα νέων και αυτοαπασχολούμενων, εκσυγχρονισμός δημόσιου τομέα,εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και επανασύσταση του ΥπουργείουΜακεδονίας-Θράκης με ουσιαστικές αποκεντρωμένες αρμοδιότητες, είναι ορισμένοιαπό τους «κρίκους» που ανέφερα παραπάνω». 

Ποιες είναιοι άμεσες παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αναθέρμανση της οικονομίας τηςΘεσσαλονίκης, όπου πολιτεύεστε; 

«Η ανάπτυξητης Θεσσαλονίκης είναι εθνική υπόθεση καθώς τα ζητήματα που την αφορούνσυνδυάζονται πάντα με τον Βορειοελλαδικό χώρο αλλά και τον Βαλκανικό περίγυρο. 

Πιστεύω,λοιπόν, ότι η Θεσσαλονίκη με συστράτευση της κοινωνίας, των παραγωγικών τηςφορέων και των πολιτικών δυνάμεων, πρέπει να αξιοποιήσει το λιμάνι, ταΠανεπιστήμια, τη Ζώνη Καινοτομίας, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα τουριστικάπλεονεκτήματα και σημαντικούς παραγωγικούς τομείς της Κεντρικής Μακεδονίας οιοποίοι μπορούν να προσφέρουν την αναγκαία ώθηση στην ελαφριά βιομηχανία, καθώςκαι στον τομέα της οικοδομής αλλά και της παραθεριστικής κατοικίας».  

Αρκετοίεπαναφέρουν σταδιακά την αλλαγή του νομίσματος με διάφορα επιχειρήματα καιστόχους. Ποια είναι η άποψή σας;

«Αυτά τασενάρια τα συντηρεί η Αριστερά αλλά και ορισμένα νεώτερα κόμματα που δενανήκουν σε αυτήν και τα οποία τρέφονται από την κρίση καθώς κερδοσκοπούνπολιτικά από την οργή του κόσμου. 

Η επιστροφήστη δραχμή δεν είναι λύση για την Ελλάδα. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θααπάλλασσε τη χώρα από βάρη και θα επιβάρυνε το σημερινό επίπεδο ζωής κατά 60%.Πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι φήμες για επιστροφή στη δραχμή «σκοτώνουν» τηνοικονομία και οποιοσδήποτε αναφέρεται σε έξοδο από το ευρώ, διαπράττειέγκλημα».

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE </w:Co"