ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ(14-09-2012)

Επίσκεψη στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Θεσσαλονίκης και όλης της Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησε o Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.  Στράτος Σιμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Aναπληρωτή Διευθυντή  της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε» κ. Μιχάλη Τσιτώτα.

Ο κ. Σιμόπουλος ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, κ. Στάθη Λαφαζανίδη και τον Δήμαρχο Παύλου Μελά, κ. Διαμαντή Παπαδόπουλο για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις των έργων στην περιφερειακή οδό.

Συγκεκριμένα οι Δήμαρχοι ζήτησαν από τον κ. Σιμόπουλο να ενεργήσει ώστε να προωθηθεί άμεσα η  δημοπράτηση των 6 κόμβων  στην περιφερειακή οδό η οποία έχει κόψει 3 Δήμους στη μέση και έχει αποκόψει την συγκοινωνία των περιοχών καθιστώντας την χρονοβόρα, επικίνδυνη και άκρως επιβαρυμένη περιβαλλοντικά.

Οι Δήμαρχοι επεσήμαναν ότι η ολοκλήρωση του έργου θα αναβαθμίσει τη δυτική περιφερειακή οδό από τον κόμβο της Λαχαναγοράς μέχρι τον κόμβο 25ης Μαρτίου στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

O κ. Σιμόπουλος δήλωσε ότι: «Το έργο της αναβάθμισης της δυτικής περιφερειακής είναι σημαντικό έργο για τους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης και για όλη την πόλη. Προχωρούμε στην υλοποίηση του υφιστάμενου σχεδιασμού. Τα τεύχη δημοπράτησης για ένα σημαντικό τμήμα του έργου έχουν ήδη κατατεθεί για έλεγχο στην Περιφέρεια και εντός των προσεχών εβδομάδων θα κατατεθούν και για το επόμενο τμήμα. Υπάρχει δυνατότητα να γίνει η διακήρυξη της δημοπράτησης μέχρι τον Ιανουάριο».

Οι Δήμαρχοι κ. Λαφαζανίδης και Παπαδόπουλος ευχαρίστησαν τον κ. Σιμόπουλο για το ενδιαφέρον του αλλά κυρίως για την δέσμευση του ότι το έργο θα δημοπρατηθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2013.