ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (24-10-2012)

Το ζήτημα της επίλυσης που αφορά στην  απαλλοτρίωση  των αναγκαίων εκτάσεων για την επέκταση της γραμμής του Μετρό στην Καλαμαριά, έθεσε στη χθεσινή συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων ΄Εργων στο Υπουργείο Ανάπτυξης,  Στράτο Σιμόπουλο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.  Χρήστο Τσίτουρα,  ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.
Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε επίσης ο ΑντιδήμαρχοςΤεχνικών Υπηρεσιών, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Δημοσθένης Σαρηγιάννης αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες, συζητήθηκε η πρόταση του Δήμου που αφορά στην απόκτηση της έκτασης, μέσω της Πράξης Τακτοποίησης του 1980 που διαθέτει ο Δήμος και οδηγεί σε άμεση υλοποίησητης απαλλοτρίωσης των απαιτούμενων εκτάσεων για την κατασκευή του.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Σιμόπουλος δήλωσε: Έχοντας την εμπειρία από τα προβλήματα της έως τώρα κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης,διερευνούμε τρόπους να λυθούν για την επέκταση προς Καλαμαριά, τα θέματα των απαλλοτριώσεων πριν την έναρξη κατασκευής του.

<w_LsdException L