ΤΟ ΕΡΓΟ «ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ» ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΞΑΝΑ

Σίγουρα δεν έχει σχέση με την Γαλλοφωνία, που είναι το κεντρικό θέμα της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, ούτε με την Γωνιά του Παιδικού και του Εφηβικού Βιβλίου και φυσικά ούτε με τα συγγράμματα για την προσφυγική εμπειρία.
Στην «ανεκδιήγητη» και πολλάκις επαναλαμβανόμενη, σαν σήριαλ, φιέστα της Αττικό Μετρό με τίτλο  «Και Αρχαία και Μετρό» αναφέρομαι.
Η γνωστή κυβερνητική τετράδα Σπίρτζης, Κονιόρδου, Μυλόπουλος και Βελένη ανεβάζει κάθε μήνα την ίδια «παράσταση» και σήμερα βρήκε «στασίδι» για να την ξαναπαίξει, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης.
Προφανώς η επανάληψη συνιστά μήτηρ μαθήσεως, ιδιαίτερα όταν κάποιοι βλέπουν οι πολιτικές τους φιλοδοξίες στην Θεσσαλονίκη να απειλούνται από την κατάληξη που θα έχει η «τρύπα Μπουτάρη» στη Βενιζέλου.
Μπορούν, βέβαια, να ανακοινώσουν από το βήμα της εκδήλωσης το κόστος και το χρόνο παράδοσης του σταθμού Βενιζέλου και την χρονιά λειτουργίας της γραμμής από το Συντριβάνι έως το Σταθμό. Έτσι θα φανεί ότι με τις ενέργειες τους οδηγούν το κέντρο της πόλης για πολλά χρόνια «χωρίς μετρό και χωρίς αρχαία».
Πρόκειται για την παράσταση που θα παίζεται συνεχώς από το 2019 και μετά…