ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ «ΜΕΣ ΤΕΣ ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣ ΤΑ ΦΩΤΑ» (7-5-2014)

Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου με αφορμή τα εγκαίνια της εγκατάστασης «Μες τες σκιές και μες τα φώτα», αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, στη στοά του Αγίου Μηνά.
Θεσσαλονίκη, 7 Μαΐου2014
Κυρίες και Κύριοι,
Νομίζω ότι τίποτε δεν θα ταίριαζε περισσότερο στην ιστορική στοά του Αγίου Μηνά από ένα ταξίδι με όχημα την ποίηση του αλεξανδρινού ποιητή, Κωνσταντίνου Καβάφη, ένα ταξίδι «Μες τες σκιές και μες τα φώτα». Με τον τρόπο αυτό και για μια ακόμη φορά το κτιριακό συγκρότημα του Αγίου Μηνά αποκτά ένα ζωτικό ρόλο στην καλλιτεχνική ζωή της Θεσσαλονίκης, καθώς μετατρέπεται σιγά σιγά σε χώρο Τέχνης και πολιτισμού, στην καρδιά μάλιστα του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Σεβόμενοι την ιστορία και τη φυσιογνωμία του χώρου, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων οραματιστήκαμε αυτή του τη διάσταση, την προσφορά δηλαδή στο κοινό της Θεσσαλονίκης μιας ακόμη εστίας φιλόξενης απέναντι στην καλλιτεχνική δημιουργία.
Έτσι, με την πολύτιμη συμβολή του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (σήμερα  «Κτιριακές Υποδομές»), στον οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά ο χώρος, ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την αναβάθμισή του, καθώς πρόκειται για ακίνητο σε κομβικό σημείο του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία και σημαίνουσα θέση στον πολεοδομικό ιστό της πόλης.
Η διοργάνωση της έκθεσης «ΒΑΝΓΚΑΡΝΤ» ήταν το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και η αρχή ενός νέου ταξιδιού για τη στοά του Αγίου Μηνά. Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια το ταξίδι αυτό να είναι μακρύ, συνεισφέροντας στην καλλιτεχνική ζωή της Θεσσαλονίκης.
Σας ευχαριστώ