ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» (22-3-2014)

Κυρίες και Κύριοι,
Η προώθηση της κατασκευής του φράγματος Αποσελέμη, έργου που συμβάλλει καθοριστικά στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων στην Ανατολική Κρήτη, αντικατοπτρίζει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη.
Χωρίς να σταθούμε στις αβελτηρίες του παρελθόντος, η ολοκλήρωση της δεύτερης εργολαβίας και η λειτουργία σταδιακά του ταμιευτήρα -μετά την έμφραξη του φράγματος- αποδεικνύουν ότι μεγάλα έργα υποδομής μπορούν να υλοποιούνται καθημερινά, ενισχύοντας την ποιότητα ζωής, την τοπική οικονομία με παράλληλο σεβασμό στο περιβάλλον.
Στο Υπουργείο Υποδομών δουλεύουμε συστηματικά με υπομονή και επιμονή και τα αποτελέσματα είναι πλέον φανερά. Το φράγμα του Αποσελέμη συνιστά αδιάψευστο μάρτυρα αυτής της προσπάθειας.
Στην κατεύθυνση αυτή, η μεταφορά έργων στον ΟΑΚ θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο να ολοκληρωθούν τα έργα, όπως ακριβώς είχαν σχεδιασθεί.
Σας ευχαριστώ