ΚύριεΣιμόπουλε, ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου;

«Την Κυριακήτων εκλογών ψηφίζουμε για να αλλάξουμε και πολιτικές και πρόσωπα που μαςοδήγησαν στη σημερινή δύσκολη κατάσταση. Όπως είπε και ο Αντώνης Σαμαράς, στις7 Μαΐου τα αλλάζουμε όλα και μοντέλο ανάπτυξης και σύστημα διακυβέρνησης».

Λέτε ότιείστε για τα δύσκολα. Ποιο δύσκολο μέτρο πρέπει να πάρει την επομένη τωνεκλογών μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά;

«Ένα δύσκολομέτρο είναι η αποκρατικοποίηση του μεταφορικού έργου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς οισυγκοινωνίες στην Ελλάδα παράγουν ελλείμματα 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο.Επίσης δεν είναι καθόλου εύκολο να σπάσεις τη ΔΕΗ σε τμήματα και να τηναποκρατικοποιήσεις σε πολλαπλάσιες τιμές από τις σημερινές. Βέβαια και στις δυοπεριπτώσεις, δίκτυα, υποδομές και ακίνητη περιουσία θα παραμείνουν στηνκυριότητα του Δημοσίου. Δεν είναι εύκολο, κύριε Οικονόμου, να λες στην Ελλάδα»όχι στον κρατισμό και τις συντεχνίες του Δημοσίου»». 

Θα τακαταφέρετε με την αυτοδυναμία; Και αν δεν προκύψει μπορεί να υπάρξειμετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ; Γιατί χωρίς μια ευρεία πλειοψηφία δενμπορούν να λυθούν τα δύσκολα προβλήματα της χώρας…

«Εκείνο πουπρέπει να γίνει σαφές είναι ότι το βράδυ των εκλογών πρέπει να υπάρξει νικητής.Είναι αναγκαία προϋπόθεση για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα τολμήσουμε.Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων του να ανακόψουν τορεύμα που έχει η Ν.Δ. στην κοινωνία το οποίο και θα στηρίξει το μεταρρυθμιστικόπρόγραμμα που έχει ανάγκη η χώρα. Βέβαια, αν και δεν πρέπει να ασχολούμαστε μετο παρελθόν, σήμερα η Νέα Δημοκρατία καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιάπου άναψε το ΠΑΣΟΚ. Θα σας θυμίσω μόνο πως το 2009, όταν ο  ΚώσταςΚαραμανλής ζήτησε τη συστράτευση του Γιώργου Παπανδρέου για τη λήψη μέτρων πουθα λειτουργούσαν ως ανάχωμα στην κρίση, εκείνος ύψωνε τις γροθιές του στολιμάνι του Πειραιά και ζητούσε εκλογές εδώ και τώρα, ενώ στελέχη της τότεαξιωματικής αντιπολίτευσης σκαρφάλωναν στα κάγκελα του ΟΛΘ, εμποδίζοντας τηναποκρατικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης».

Τι λέτε σεένα απογοητευμένο ψηφοφόρο της ΝΔ που διαφώνησε με την στήριξη που έδωσε η ΝΔστην κυβέρνηση Παπαδήμου και το ΝΑΙ στο δεύτερο μνημόνιο και ο οποίοςετοιμάζεται να ψηφίσει το κόμμα του Π. Καμμένου;

«Αυτήν τηστιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια να χτίσουμε πολιτικές καριέρες πάνω στασυντρίμμια. Η χώρα βιώνει δύσκολες καταστάσεις και έχει ανάγκη απόσυγκεκριμένες παρεμβάσεις και δράσεις και όχι από απουσία θέσεων ή λαϊκισμό». 

Και σε ένανεολαίο που είναι απογοητευμένος από την πολιτική και θέλει να απέχει από τιςεκλογές;

«Οι εκλογέςτης 6ης Μαΐου αφορούν κυρίως τη νεολαία και για αυτό πρέπει να συμμετέχει μετρόπο που θα δείχνει αυτοπεποίθηση και όχι απελπισία, υπερηφάνεια και όχιταπείνωση. Πιστεύω ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. της δίνει αυτήν τηνευκαιρία, διότι βασίζεται στις ανεξάντλητες πλουτοπαραγωγικές ικανότητες τηςχώρας και στις ικανότητες του ελληνικού λαού. Με λίγα λόγια, η ψήφος στη Ν.Δ.είναι ψήφος ελπίδας». 

Και κάτιτελευταίο: γιατί κάποιος να σας σταυρώσει;   

«Δραστηριοποιούμαιτριάντα χρόνια, κύριε Οικονόμου, στον ιδιωτικό τομέα ως μηχανικός. Γνωρίζω πολύκαλά τα θέματα που αφορούν στις κατασκευές και την αγορά. Θεωρώ, λοιπόν, ότιβρίσκομαι σε μια ηλικία στην οποία μπορώ να μεταφράσω αυτήν την εμπειρία σεπολιτική δράση. Επιτέλους, δεν πρέπει να αφήνουμε την πολιτική να γίνεται απόανθρώπους της επικοινωνίας και του life style».

Normal 0 false</w:SaveIfXMLIn"