ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Κύριε Σταματόπουλε,
Από φίλο μου ετέθη υπόψη άρθρο σας στη σημερινή έκδοση (5/3/2020) της Εφημερίδας των Συντακτών, στο οποίο αναπαράγετε άρθρο του κ. Χρήστου Ελευθεριάδη, καθηγητή του Α.Π.Θ., στην free press Παράλλαξη της Θεσσαλονίκης και αφορά το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Δεν στέκομαι στην ουσία της παρέμβασης που αφορούσε τον τρόπο ανάδειξης των αρχαιοτήτων στο σταθμό και την επίπτωση αυτής της ανάδειξης στην κατασκευή και λειτουργία του έργου, καθώς στη δημοκρατία είναι λογικό αλλά και επιθυμητό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.
Να επισημάνω, όμως, ότι αν κάνατε τον κόπο να ανατρέξετε στο βιογραφικό μου, που είναι δημόσια ανηρτημένο, θα βλέπατε ότι, πέραν από Βουλευτής είμαι και Πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. αλλά και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ασκώ επί δεκαετίες το επάγγελμα του μηχανικού, με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή ιδιωτικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με πελάτες σημαντικές ελληνικές αλλά και ξένες εταιρίες, κάτι που σίγουρα με καθιστά αρμοδιότερο για το συγκεκριμένο θέμα από έναν πανεπιστημιακό στον τομέα της Φυσικής.
Ο λόγος όμως που αναγκάζομαι να σας απευθύνω την παρούσα (κάτι που, όπως γνωρίζετε, συνήθως αποφεύγω, καθώς ουδέποτε με ενοχλεί η οποιαδήποτε κριτική, αρκεί να μην είναι υβριστική ή σκόπιμα προσβλητική), είναι ότι στο άρθρο σας αβασάνιστα αντιγράφετε από το άρθρο του κου Ελευθεριάδη την προσωπική αναφορά σε εμένα, όπου αναφέρεται: «Τη «βρόμικη» δουλειά νομίζω πως την έκανε ο νυν βουλευτής της Ν.Δ. Σιμόπουλος, ο οποίος ήταν γ.γ. Δημόσιων Έργων προ ΣΥΡΙΖΑ και του έμεινε απωθημένο από το 2014, που δεν ξηλώθηκαν τα αρχαία. Πρωτοστάτησε στο σταμάτημα του έργου μόλις ήλθε στα πράγματα. Υποθέτω ότι παραπληροφόρησε τον Μητσοτάκη και τον έπεισε να σταματήσει το έργο, το οποίο στη φάση εκείνη είχε όλες τις εγκρίσεις για να προχωρήσει και ολοκληρωθεί, και από τους αρχαιολόγους.»
Δεν μένετε όμως μόνο σε αυτά, αλλά στο τέλος του άρθρου αναφέρετε:
«Αναρωτιόμαστε μερικοί αφελείς γιατί δεν πάει μπροστά τούτη η χώρα, γιατί δεν έχει διάρκεια, γιατί δεν λειτουργούν οι θεσμοί. Μα προέχει το «εγώ» του κάθε τυχάρπαστου πολιτευτή, του κάθε μωροφιλόδοξου βουλευτάκου που ξαφνικά [όχι και τόσο] αποκτά εξουσία. Κούνια που μας κούναγε.»
Δοθέντος ότι στο πόνημά σας, ο μοναδικός βουλευτής στον οποίον αναφέρεστε επωνύμως είμαι εγώ, και άρα πολύ φυσικά ένας καλόπιστος αναγνώστης (όπως, συμπτωματικά, και ο φίλος που μου το έστειλε) θα μπορούσε να θεωρήσει ότι το τμήμα αυτό του κειμένου συνδυάζεται με την παραπάνω αναφορά σε εμένα, θα σας ζητούσα να διευκρινίσετε σε ποιον βουλευτή αναφέρονται οι ως άνω υβριστικοί και συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί. Διαφορετικά, όπως φαντάζομαι εύκολα μπορείτε να αντιληφθείτε, θα αναγκαστώ να καταφύγω ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων, κάτι που παγίως δεν με εκφράζει και είναι έξω από τη φιλοσοφία μου.
Αναμένω άμεσα την απάντησή/επανόρθωσή σας με τον ίδιο τρόπο και στην ίδια στήλη.