Δ.Τ.: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε ανελέητα στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα επιχειρεί, κατά τη συζήτηση αυτές τις μέρες  του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, να διαστρεβλώσει τις θέσεις των εισηγητών της Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ σημείωσε ότι οι ελάχιστοι συνάδελφοι της από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν κάποτε σηκώσει το πρωί το κεπέγκι ή το στόρι του μαγαζιού τους ή έβαλαν το κλειδί στην πόρτα του γραφείου τους θα της εξηγήσουν πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στραγγάλιζαν τους μικρομεσαίους διότι η αξιολόγηση τους εξαρτάτο από τον αριθμό των παραβάσεων που βεβαίωναν. Έτσι εστρέφοντο κατά δικαίων και αδίκων.

Συνέχισε μάλιστα τονίζοντας ότι με την αιτιολογημένη απόλυση ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας δεν θα έκανε προσλήψεις από την στιγμή που θα έπρεπε να εξηγήσει κατόπιν στην επιθεώρηση εργασίας την οποιαδήποτε απόφαση και πολύ σωστά η σημερινή κυβέρνηση κατήργησε τη σχετική ρύθμιση. Ανέφερε χαρακτηριστικά «Τι λέτε; Πάλι καλά που δε θεσμοθετήσατε στις διαδικασίες απόλυσης να εμπλέκεται και κομισάριος.»

Κατέληξε τέλος, με την επισήμανση ότι στο χώρο των κατασκευών δεν μπορεί να υπάρχει συνευθύνη εργοδότη, εργολάβου και υπεργολάβων για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στα έργα.