Δε θα κάνω κυνήγι μαγισσών. Η κυβέρνηση διέψευσε τις φήμες για το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων (Στο ραδιόφωνο Κανάλι Ένα Πειραιάς, στις 30-11-2020)

Το σύστημα υγείας είναι σε οριακή κατάσταση και η κορύφωση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη θα φέρει και άλλη πίεση. Δε θα κάνω κυνήγι μαγισσών. Η κυβέρνηση διέψευσε τις φήμες για το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων.
Σχετικά την οικονομία, σύμφωνα με επαφές που έχω με επαγγελματίες, παίρνω θετικά μηνύματα. Οι επαγγελματίες είναι ικανοποιημένοι καθώς η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δυνατότητα. Δε θα βγούμε πιο δυνατοί από τη κρίση της πανδημίας αλλά θα αντέξουμε. Έχουν πέσει στην αγορά 5 δις μέχρι σήμερα μόνο από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Θα πρέπει να γίνει παράταση του προγράμματος γέφυρα για την πρώτη κατοικία ώστε να προλάβουν οι δικαιούχοι να κάνουν περισσότερες αιτήσεις.
Η ΕΕ προσπαθεί να βρει μια συνισταμένη. Υπάρχει η Γαλλία που έχει μια άποψη και η Γερμανία που έχει μια άλλη. Θεωρώ ότι θα βρεθεί μια μέση λύση στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία μπορεί να ικανοποιεί όλους ή και κανέναν (αναφέρομαι στις κυρώσεις για τη Τουρκία).
Η συζήτηση για εκλογές δεν είναι της παρούσης. Τώρα πρέπει να βγούμε από τον κυκλώνα της πανδημίας και να ξαναβρούμε την κανονικότητα μας. Όσοι δεν έχουν τι να πουν ασχολούνται με τα παραπολιτικά και αυτό δείχνει την αδυναμία του Σύριζα και της αντιπολίτευσης να παράγει πολιτικές που ενδιαφέρουν τους πολίτες.
Συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα στο Κανάλι Ένα Πειραιάς, στην εκπομπή «ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ» με τον Νίκο Μπαρδούνια.